Війна в Україні: Турчинов озвучив два сценарії розвитку подій
Категорія
Політика
Дата публікації

Війна в Україні: Турчинов озвучив два сценарії розвитку подій

Війна в Україні: Турчинов озвучив два сценарії розвитку подій
Джерело:  interfax.com.ua

Росія готується до повномасштабного вторгнення в Україну і найближчим часом може реалізувати цей сценарій, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
"У спробах підкорити Україну, як в найближчому майбутньому, так і в перспективі, може бути реалізований один з двох сценаріїв", - заявив Турчинов.
За словами секретаря РНБО України, перший сценарій розвитку ситуації "найбільш небезпечний - військовий сценарій, а саме повномасштабна військова агресія, яка є найбільш проблемною і небезпечною для самого Кремля, але до здійснення якого Росія готується".
"Другий сценарій не менш небезпечний. Це сценарій так званий гібридний, який на сьогодні залишається найбільш ймовірним. Він передбачає продовження бойових дій малої інтенсивності на Донбасі, але не виключає можливості локальних наступальних операцій російських регулярних та нерегулярних підрозділів, а також підривну діяльність в іншій частині країни", - підкреслив Турчинов.
Раніше російський військовий експерт Павло Фельгенгауер заявив, що існує загроза початку великих військових дій на Донбасі за участю російської армії, причому можливе вторгнення проходитиме під виглядом "гуманітарної миротворчої операції".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?