Між Туреччиною і однією з країн ЄС спалахнув скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Між Туреччиною і однією з країн ЄС спалахнув скандал

Між Туреччиною і однією з країн ЄС спалахнув скандал
Джерело:  slon.ru

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу назвав Австрію "столицею радикального расизму" після того, як канцлер цієї країни Крістіан Керн передрік швидке закінчення переговорів про вступ Туреччини до ЄС.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Слон".
Керн у своїх коментарях заявляв, що в найближчі дні ініціює дискусію серед глав країн ЄС про припинення переговорів з Туреччиною щодо вступу в союз через порушення демократичних свобод в країні.
Нагадаємо, що Туреччина веде переговори про вступ до ЄС з 1987 року.
Чавушоглу назвав слова Керна "огидними".
МЗС Австрії у відповідь на слова Чавушоглу запропонував Туреччині бути більш поміркованою в коментарях і у внутрішній політиці в цілому, а також нагадав про необхідність "добре виконувати домашні завдання" (ймовірно, маються на увазі зобов'язання, які Туреччина взяла на себе для зближення з ЄС - ред.).
У червні тодішній прем'єр Великобританії Девід Кемерон припустив, що Туреччина зможе вступити в ЄС "приблизно в 3000 році", оскільки виконання всіх необхідних умов проходить дуже повільними темпами. У самій Туреччині назвали цю заяву "ганьбою".
Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган також заявляв, що в країні можуть запровадити смертну кару для учасників провального держперевороту. В ЄС такі заяви назвали недемократичними і закликали Ердогана одуматися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?