Чому вага не знижується: шість головних помилок, які уповільнюють метаболізм
Категорія
Здоров'я
Дата публікації

Чому вага не знижується: шість головних помилок, які уповільнюють метаболізм

Чому вага не знижується: шість головних помилок, які уповільнюють метаболізм
Джерело:  kitchenmag.ru

Ви роками сидите на дієті, займаєтеся спортом, але вага тримається на тому ж рівні? Тоді варто переглянути харчові звички. Можливо, ви робите помилки, які уповільнюють обмін речовин.


Про це повідомляє Lady.ONLINE.UA з посиланням на Kitchenmag.


Всі ми знаємо, що швидкий обмін речовин нормалізує роботу багатьох органів, сприяє хорошому самопочуттю і допомагає схуднути. Але часто ми самі уповільнюємо метаболізм, включаючи в раціон шкідливі продукти і ігноруючи здорові звички.


Ось список таких помилок.



1. Пити багато кави без кофеїну


Так, це улюблена тема лікарів-дієтологів та інших фахівців в області здорового харчування. Але багато недоліків кофеїну роздуті і перебільшені.


Недавні дослідження показали, що кава здатна розганяти метаболізм на 15%. Просто не треба зловживати.


2. Снідати тільки вуглеводами


Звичайно, вівсянка - наше все. Але якщо снідати тільки вуглеводами, то почуття голоду з'явиться досить скоро.

Додайте білковий продукт до свого звичного вуглеводного сніданку. Це може бути яйце або йогурт. Сніданок залишиться легким, але при цьому буде набагато кориснішим і поживним.




3. Не займатися спортом


Ваша дієта може тривати вічно, але ви не будете худнути, якщо повністю виключили зі свого життя спорт. Про швидкий метаболізмі в такому випадку і мови не йде.


Такий спосіб життя сповільнює обмін речовин і сприяє накопиченню жирового прошарку. Полюбіть ходьбу, довгі прогулянки на свіжому повітрі, прибирання, йогу, тренажерний зал.


4. Голодувати після тренування


Після тренування обов'язково потрібно перекусити, щоб закрити так зване вуглеводне вікно. В іншому випадку організм буде використовувати внутрішні резерви, щоб відновити сили. Найпростіший спосіб перекусити після тренування - це з'їсти банан або сир.


5. Не засинати вчасно у вихідні


У будні дні ви подаєте приклад всім домашнім і друзям, вкладаючись в ліжко о 23 годині вечора, а ось у вихідні відриваєтеся по повній і лягайте далеко за північ. На перший погляд, кілька днів бунтарства не можуть згубно позначитися на стані вашого здоров'я, але це не так. Метаболізм від таких порушень режиму сповільнюється.




6. Не пити воду протягом дня


Якщо ваш організм систематично не отримує достатньо вологи - він страждає. І для вас це може протікати непомітно. Саме так йдуть справи з метаболізмом. Явних ознак зневоднення організму немає, а ось схуднути ви не можете і періодично погано себе почуваєте без причини.


Раніше ONLINE.UA писав про  жінку, яка схудла на 157 кг після нападу в першу шлюбну ніч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?