Аваков виступив з цілою промовою на захист дорогої іномарки для "Нафтогазу"
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков виступив з цілою промовою на захист дорогої іномарки для "Нафтогазу"

Аваков виступив з цілою промовою на захист дорогої іномарки для "Нафтогазу"

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков виступив із довгою промовою, розповівши чому главі "Нафтогазу" Андрію Коболєву був куплений дорогий броньований "Мерседес".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави МВС.
"Я не люблю лицемірів і популістів. Вони безглуздо руйнують, підносячи вгору псевдосвятош, здатних заради популярної пози або фрази руйнувати все - зі здоровим глуздом і без. Ось, наприклад, випадок з покупкою бронемашини для Коболєва - голови державної компанії НАК «Нафтогаз України». Мене обурив потворний ор «обурених трудящих» і професійних (вже!) громадських-антикорупціонерів - піднятий навколо цієї передбачуваної покупки. Я не знаю напевно - де, і як - і швидко, і економно купити бронеавтомобіль для топ-менеджера найбільшої держкомпанії України, але переконаний, що робити це потрібно!", - написав Аваков.
Він навів факти, які пояснюють таку його позицію.
"Це було 24 листопада 2015 року, в самий розпал нашої з Коболєвим боротьби з Osthemom Фірташа за повернення державі трьох мільярдів гривень, в момент арешту майна боржників - будинок, в якому живе Коболєв з сім'єю, був обстріляний кількома автоматними чергами, в момент, коли Андрій виїжджав на роботу. На наступний день - ми змушені були виділити Андрію спецохорону, а прем'єр-міністр Яценюк віддав Коболєву свій штатний бронеавтомобіль, зобов'язавши його переміщатися на ньому. Епізод, але гроші для держави, в результаті, ми отримали - три мільярди виявилися найважливішою підмогою в закупівлі газу для зимово-весняного періоду - завдяки наджорсткій позиції Коболєва і діям Нацполіції", - зазначив міністр.
Аваков підкреслив, що широка публіка нічого не знала про факт обстрілу глави НАКу.




Міністр розповів, що Коболєв недавно підготував нову радикальну систему моніторингу та охорони державних нафтопроводів, на крадіжках через врізки з яких держава втрачала від 500 мільйонів до мільярда в рік.
"Я не знаю, може багато хто з Вас думають, що компетентний жорсткий державний менеджер - стійкий олов'яний солдатик, про якого не потрібно піклуватися, платити йому гідну зарплату і захищати?? Сподіваюся, ні! Думаю, більшість з Вас розуміє і приймає суть прикладів, які я навів, довго не згадуючи і не вдаючись в ретельний аналіз", - написав Аваков.
Міністр додав, що не в броньовику справу, адже він потрібен.
"Системних державників, компетентних менеджерів потрібно підтримувати, пестити і леліяти. Вони для мене надія майбутнього! Їх так мало, і я завжди встану на їх захист", - підкреслив глава МВС.
Раніше повідомлялося, що в "Нафтогазі України" пояснили доцільність придбання дорогого броньованого "Мерседеса" для глави компанії Андрія Коболєва необхідністю мінімізувати ризики, пов'язані з судовими розглядами з с "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?