Обшук в НАБУ: ЗМІ дізналися, кого прослуховувало відомство
Категорія
Політика
Дата публікації

Обшук в НАБУ: ЗМІ дізналися, кого прослуховувало відомство

Обшук в НАБУ: ЗМІ дізналися, кого прослуховувало відомство

Обшук в офісі НАБУ

, проведений співробітниками ГПУ, пов'язаний з розслідуванням незаконного прослуховування фігуранта "газової справи", екс-заступника глави НАК "Нафтогаз України" одного з братів Кацуб.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

"Обозреватель"

, який цитує свої джерела.


Раніше Сергія і Олександра Кацуб звинувачували в махінаціях при закупівлі бензину для НАК "Нафтогаз України" на суму 400 млн грн.


У той же час

"112 Україна"

повідомляє, що ключовим підозрюваним у справі, за якою проводилися обшуки, в НАБУ назвали зампрокурора Київської області Олександра Колесника.


Як підстава для обшуку в постанові було зазначене розслідування кримінального провадження від 22.04.2016. За фактом скоєння незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов фігурантів розслідуваного Бюро кримінального провадження за фактом розкрадання цукру зі складів державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" в Черкаській області загальною вартістю понад 300 млн. грн.


Олександр Колесник, затриманий детективами НАБУ 18 травня 2016 і взятий під варту за рішенням суду 20 травня 2016 за підозрою в скоєнні правопорушення за ч.2 ст. 364 КК України ("Зловживання владою або службовим становищем")".


Нагадаємо, що 5 серпня слідчо-оперативна група ГПУ приїхала з обшуками в НАБУ. Слідчі заявили, що обшук пов'язаний з незаконним прослуховуванням, яке вело НАБУ. Слідчо-оперативна група ГПУ

провела виїмку документів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?