В Україні прояснили, чи буде розрив дипвідносин із Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні прояснили, чи буде розрив дипвідносин із Росією

В Україні прояснили, чи буде розрив дипвідносин із Росією
Джерело:  online.ua

Україна не збирається повністю розривати дипломатичні відносини з Росією, заявив директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макеєв в ефірі "Радіо Свобода".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".
"Більше двох років Україну в Москві представляє тимчасовий повірений, тепер ситуація в російському посольстві буде такою ж - призначений тимчасовий повірений, це старший дипломат, якому доручається підтримування тих нечастих контактів... Ні, про повний розрив дипвідносин з Росією не йдеться. Перш за все, тому що сьогодні на території Росії перебувають 3 млн українців", - сказав представник МЗС.
Нагадаємо, що 28 липня президент РФ Володимир Путін звільнив Михайла Зурабова від обов'язків надзвичайного і повноважного посла РФ в Україні, які він виконував з 5 серпня 2009 року. Тимчасовим повіреним у справах РФ в Україні був призначений Сергій Торопов.
Пізніше комітет Держдуми з міжнародних справ підтримав кандидатуру Михайла Бабича на пост посла РФ в Україні. Також прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва вже запросила у Києва агреман на призначення Бабича новим послом Росії в Україні.
Водночас глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна не обговорюватиме кандидатуру нового посла, поки не припиниться агресія РФ на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?