Цього року 120 тисяч українців скористалися безоплатною правовою допомогою - Мін'юст
Категорія
Україна
Дата публікації

Цього року 120 тисяч українців скористалися безоплатною правовою допомогою - Мін'юст

Цього року 120 тисяч українців скористалися безоплатною правовою допомогою - Мін'юст
Джерело:  online.ua

З початку року в центри безоплатної правової допомоги звернулися 119 312 українців, які отримали консультації та роз'яснення від співробітників центрів БПД або адвокатську допомогу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство юстиції України.
Найбільше в центри зверталися малозабезпечені українці - 46,5% від загального числа тих, хто звернувся. 40,9% від загальної кількості звернень надійшло від інвалідів, 8,9% - від учасників АТО і ветеранів, 1,3% склали діти в складних життєвих ситуаціях, 1,2% - тимчасово переміщені особи.
"Ми працюємо - ви відчуваєте себе захищеними. Система юридичної допомоги від Мін'юсту допомагає саме тим нашим громадянам, які потребують цього найбільше. Безоплатна правова допомога від Мін'юсту - завжди професійна, завжди поруч", - зазначив міністр юстиції Павло Петренко на своїй сторінці в Facebook.



Зараз по всій Україні діє 126 центрів безкоштовної юридичної допомоги. Більше 5 тис. адвокатів дають безкоштовні консультації та представляють в суді інтереси понад 8 млн українців, які мають право на таку допомогу. У 2016 році Міністерством юстиції планується розширення системи безоплатної правової допомоги на більш ніж 400 установ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?