У Криму з'явилися незрозумілі військові, які заважають місцевим жителям
Категорія
Події
Дата публікації

У Криму з'явилися незрозумілі військові, які заважають місцевим жителям

У Криму з'явилися незрозумілі військові, які заважають місцевим жителям
Джерело:  Крим.Реалії

Біля села Багата ущелина в Бахчисарайському районі  окупованого РФ Криму  з'явилася група російських військових на десяти "Уралах", які стали табором і заважають місцевим жителям.


Про це заявив координатор Кримської контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Крим.Реаліі.


"Стали там табором, встановили електростанцію. Начебто при військових були діти, - сказав Джеппаров. - Далі відомо, що це було 19-е липня. Вони ж, двоє або троє підійшли до імама тієї місцевості, попросили його згоду, щоб у дворі накопати черв'яків. На питання, що ви за підрозділ, вони сказали, що морська піхота. Це зі слів імама".


"20-го ж числа ці ж люди або частина цих людей пустилися по селу зі стріляниною. Стріляли з автоматичної зброї. Вони в камуфльованих костюмах, обличчя вимазані всякими маскувальними засобами. Чи то це вчення, то вони просто граються. Ми не знаємо, що це. якщо це вчення, то вони повинні про це сповіщати місцеву владу, я так думаю, якщо все-таки якийсь порядок для Росії ще є. якщо це все-таки вирішили погратися, то занадто це гучні ігри і при цьому багато занепокоєнь для оточуючих, для селян. Було навіть так, що вони забігли у двір ОСГ (особисте селянське господарство), що примикає до двору місцевого жителя Фекрета Азизова. Хлопчисько пішов подивитися хто вони такі, чому стріляють. Ті метнули в нього димовою шашкою, а самі пішли через паркани, стріляючи. Ось такі ось дивні речі відбуваються. Вони там простояли до 24-го липня і поїхали", - продовжив координатор Кримської контактної групи з прав людини.


Також він розповів про двох хлопчиків, які підірвалися на міні, і про літнього чоловіка, який так само ледь не постраждав: "Два хлопчики - жителі села, один з них - Абдулла, йому 14 років, інший - братик його Абдурахман, пасли овець і побачили якийсь дивний предмет. вони його підібрали. Як пояснює батько, а батько - імам тієї місцевості, вони збирають трохи метал, побачили цей предмет і вирішили взяти з собою. і коли вирішили розібратися, що це за предмет, стався вибух в руках у Абдулли. Вибух - і в результаті у дитини кисть розірвана, пальця-мізинця немає. і у молодшого Абдурахмана в області черевної порожнини - збоку, теж поранення. і ніг. Є там ще старий Сейтмемет Сейтджеліль, він уродженець цього села, він звідти був депортований і туди ж повернувся. він там знає все стежки і околиці. він теж йшов по звичній йому стежці, під ногами виявився якийсь предмет. він щодня там ходить і раптом предмет для нього невідомий. він вирішив відкинути його ногою. Відкинув і тут же вибух. Йому нічого не зашкодило, але при цьому посипалися листи з дерев, тобто осколки були".


"Дивна поведінка, дивні військові і з такими забавами, що після них люди вже не знають, виходити в ліс або не виходити, як косити сіно, як пересуватися по стежках. А люди живуть лісом, вони збирають там ягоди, гриби, пасуть овець, худобу. Немає ніякої гарантії, що хтось не підірветься на якийсь розтяжці або невідомому предметі. Начебто всяке було, але такого ще не спостерігали. Назвати це навчаннями важко, тому що нібито з цими військовими були діти. Зараз їх як нібито шукає і поліція, і ФСБ, але при цьому говорять, що не можуть зрозуміти, хто це такі. але чи багато потрібно розуміти, коли там 10 «Уралів» стояло? Незрозуміло все це. Ось така серія пригод, дай Аллах, щоб без наслідків, тому що невідомо, що буде з їх розтяжками, розставленими навколо в тій місцевості. Мабуть, тепер потрібно бути акуратними, коли десь з'являються військові. Що вони залишать там - ми не знаємо", - підкреслив Джеппаров.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Росія знову нарощує військові сили в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?