Західні ЗМІ розкрили нові жахи життя в Донецьку під ДНР
Категорія
Політика
Дата публікації

Західні ЗМІ розкрили нові жахи життя в Донецьку під ДНР

Західні ЗМІ розкрили нові жахи життя в Донецьку під ДНР

50-річний житель Донецька, вдівець Віталій Старостюк розповів, як змінилося його життя за більш ніж два роки з часу  окупації міста терористами так званої ДНР.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на німецьке видання Bild.


Житель Донецька розповів, що його будинок серйозно був пошкоджений під час обстрілів бойовиками. За його словами, з тих пір, як контроль над містом захопили проросійські сепаратисти, в його житті відбулися серйозні погіршення. "Зараз добре живуть лише ті, хто при владі. Раніше у мене була робота і стабільна зарплата. Я міг планувати своє життя. Тепер же я безробітний, а шанси знайти роботу в 50 років дуже невеликі. Також несолодко доводиться і молоді. Якщо комусь то что-то і платять, то дуже мало. У мене, наприклад, більше взагалі нічого немає", - розповів він.


Також важко, за його словами, і пенсіонерам. "У моєї 72-річної матері проблеми зі здоров'ям, і вона не може дозволити собі медичне лікування, хоча його і так немає. Пенсії в 2300 руб бракує на життя. Я кожен день сподіваюся на те, що цей кошмар закінчиться", - говорить він.


"Лікарів в лікарнях, до речі, більше не знайти. Та й ліки здебільшого тільки російські. Більшість лікарів не радять їх приймати, - продовжує Старостюк. - Також погіршилася ситуація з продуктами харчування. Вони стали коштувати дуже дорого, а їх якість погана" .


Але найстрашніший удар долі Віталію довелося пережити в 2015 році, коли померла його дружина. "Через безперервним обстрілом у мене не було можливості допомогти їй. Не було лікаря, в аптеках було порожньо, та й у мене не було грошей, щоб купити їй ліків. Вона вмирала, і я нічого не міг зробити для неї. Я не можу описати словами, що я тоді відчував".


Житель Донецька називає Росію "державою-окупантом": "Без фінансової і військової допомоги Москви ці маріонетки, прихильники народної республіки, були б нічим".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  про життя в Донецьку під гнітом окупантів розповідав 40-річний Василь, який має дружину і дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?