Росію не запросили на важливу зустріч в Алжирі
Категорія
Світ
Дата публікації

Росію не запросили на важливу зустріч в Алжирі

Росію не запросили на важливу зустріч в Алжирі
Джерело:  ТАРС

Міністерство енергетики Росії не отримало запрошення на зустріч країн-виробників нафти (ОПЕК) в Алжирі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
"Офіційного запрошення від ОПЕК і Венесуели немає", - заявив співрозмовник агентства.
Раніше міністр нафти Венесуели Еулохіо дель Піно повідомляв, що країни ОПЕК погодилися провести зустріч в Алжирі в рамках Міжнародного енергетичного форуму 26 вересня, щоб проаналізувати ринок після літнього періоду. За його словами, необхідність зустрічі викликана зниженням цін на нафту, які, якщо не вжити заходів з регулювання ринку, вже взимку можуть впасти до рівня близько $20 за барель.
Видання The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела писало, що на зустрічі країн-експортерів нафти в Алжирі буде обговорюватися можливість "заморозки" видобутку сировини.
Варто відзначити, що в попередніх переговорах, які пройшли в квітні в Досі (Катар), Росія брала участь.
Нагадаємо,  членам ОПЕК в Досі не вдалося знайти згоду, так як Іран не хотів заморожувати рівень видобутку до тих пір, поки не повернеться на предсанкціонний рівень - 4 млн барелів нафти в добу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?