Замах на Плотницького: з'явилися нові відео, подробиці та версії
Категорія
Події
Дата публікації

Замах на Плотницького: з'явилися нові відео, подробиці та версії

Замах на Плотницького: з'явилися нові відео, подробиці та версії
Джерело:  online.ua

Замах на ватажка бойовиків ЛНР Ігоря Плотницького

 могли вчинити російські спецслужби.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

112-Україна

.


Про це заявив радник глави МВС

Зорян Шкіряк

.


"Це ще одне яскраве підтвердження того, що таке насправді терористичні "республіки". Ми вже багато разів упродовж цього року оприлюднювали оперативну інформацію щодо того, що російські спецслужби готують вбивство і усунення і Захарченко, і Плотницького", - сказав він.
За його словами, в окупованих районах Донбасу йде боротьба між Федеральною службою безпеки (ФСБ) РФ і Головним розвідувальним управлінням (ГРУ) Генерального штабу ЗС РФ.
"В першу чергу це полягає в спробах контролювати ватажків відповідних терористичних структур і отримувати "відкати" з тих фінансових потоків, які надходять в ці фейковий республіці. Власне, цей замах - ще один ланцюжок цієї загальної схеми... Тому, безумовно, ця ворожнеча триватиме і в подальшому. І я думаю, що це не останній замах на одного з лідерів цих терористичних угруповань", - зазначив Шкіряк.
У свою чергу заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука в Facebook розповів про чотири можливі сценарії замаху на Плотницького:
"Плотницкий "ой!" Я ще не маю достовірної інформації з цього приводу. Тому, можу лише зазначити, що такий фінал я прогнозував три-чотири тижні тому. Я бачу чотири можливі сценарії:

  • "Свої". Відомо, що Плотницький нещівно грабував окуповану частину Луганщини. Звісно, в нього були і конкуренти серед місцевих "революціонерів". Цілком імовірно, що ліквідація -результат внутрішної конкурентної боротьби.

  • "Сусіди". "Дарагой сосед" Захарченко відверто конкурував з Плотницьким щодо розподілу сфер впливу і фінансових потоків. Доходило до спроб встановлювати місцеві "митниці" і податки. Можливо, саме люди Захарченка вирішили прибрати "сусіда", аби на його місце просунути свою людину.

  • "Старший брат". Аналізуючи схожі події в інших країнах світу, варто зазначити, що, в переважній більшості, одіозні постаті довго не живуть. Виконавши свою справу на початку конфлікту, вони стають непотрібними (іноді - небезпечними) для закулісних режисерів. По-перше, вони надто багато знають. По-друге, вони - надто одіозні, отже, не підходять для переговорних процесів щодо замирення. Така доля спіткала одіозних ватажків на Балканах, в Чечені, в Грузії...

  • "Наші". Останній сценарій - результат успішної роботи наших фахівців. Це можуть бути як, контрольовані урядом, спецслужби, так і "народні месники". Адже серед луганчан немало людей, які не хочуть забути про ту кров своїх друзів і родичів, яку пролили терористи. Переконаний в тому, що такі "польоти в космос" очікують ще багатьох ватажків терористів!


Колишній борець з наркозлочинністю Ілля Ківа розповів подробиці замаху на Плотницького:
"За інформацією лікарів з лікарні в яку привезли Плотницького, він у важкому стані. Після вибуху, джип Плотницького повантажили на евакуатор і доставили в лікарню, там і діставали вже Плотницького - це говорить про те, що поранення були дуже серйозні і ніхто не ризикнув витягати з підірваного автомобіля на місці події. За підсумком один охоронець-200, двоє-300 і Плотницький поки живий, але у важкому стані. Поки радіти рано, але тримаємо кулаки!"
Крім того, російське видання Life.ru повідомляє, що в результаті замаху постраждали двоє людей: ватажок ЛНР Плотницький і його водій.


В мережі з'явилися нові відео з місця замаху на Плотницького.



Нагадаємо, замах на ватажка бойовиків ЛНР відбувся вранці 6 серпня в окупованому Луганську.
Як повідомив скандальний сепаратист Олег Царьов,  Плотницький зараз знаходиться у важкому стані в місцевій лікарні.
Крім того,  користувачі мережі припускають, що наступною ціллю замаху може стати ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?