Замах на Плотницького: з'явилися нові деталі та версії
Категорія
Події
Дата публікації

Замах на Плотницького: з'явилися нові деталі та версії

Замах на Плотницького: з'явилися нові деталі та версії
Джерело:  online.ua

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький назвав можливі причини  замаху на ватажка бойовиків ЛНР Ігоря Плотницького.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112-Україна.
"Ми отримали інформацію про те, що було скоєно замах на життя Плотницького... За нашими оцінками, по-перше, дійсно йде боротьба за розподіл фінансових потоків, за владу на території ЛНР. А по-друге, почалася реальна передвиборна кампанія до місцевих "виборів" в ЛНР. За даними військової розвідки, десь в кінці липня група кандидатів на посаду глави "держави" перебувала в Москві, де з ними проводили співбесіди та відбір ", сказав Скібіцький.
Раніше радник глави СБУ Юрій Тандіт підтвердив інформацію про замах на Плотницького. Коментуючи можливі причини замаху, він підкреслив, що в так званих "республіках" Донбасу йде постійна боротьба за владу.
"Треба враховувати ще те, що без впливу сусідньої держави там практично нічого не відбувається. Йдуть зачистки, йдуть ущільнення, реорганізація, і без сили там не обходиться", - заявив Тандіт в ефірі "112-Україна".
У свою чергу на сайті сепаратистів з'явилася інформація, що стан здоров'я ватажка бойовиків ЛНР стабільний, загрози його життю немає.
"На даний момент стан здоров'я Плотницького Ігоря Венедиктовича стабільний, загрози життю немає. Про подальший перебіг розслідування будемо повідомляти додатково", - сказав голова "Ради міністрів ЛНР" Сергій Козлов.
Раніше скандальний сепаратист Олег Царьов повідомив, що  Плотницький зараз знаходиться у важкому стані в місцевій лікарні.
Крім того,  користувачі мережі припускають, що наступною ціллю замаху може стати ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко.
Також повідомлялося, що радник глави МВС  Зорян Шкіряк вважає, що замах на Плотницького могли зробити спецслужби Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?