Замах на Плотницького: стало відомо про поранення ватажка ЛНР
Категорія
Події
Дата публікації

Замах на Плотницького: стало відомо про поранення ватажка ЛНР

Замах на Плотницького: стало відомо про поранення ватажка ЛНР

Ватажок так званої ЛНР Ігор Плотницкий, на якого раніше скоїли замах, отримав пошкодження життєво важливих органів.


Про це заявили джерела в лікарні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.


"За результатами діагностики встановлено, що у Плотницького мінно-осколкові поранення, в тому числі печінки і селезінки", - йдеться в повідомленні.


Також відомо, що лікарі змогли стабілізувати стан ватажка ЛНР. "Йому проведена екстрена операція, яка пройшла успішно. Потім Плотницкий був переведений в палату інтенсивної терапії", - підкреслило джерело.


"Стан глави республіки оцінюється як важкий, йому проводиться операція", - також наголошується в повідомленні.


Як зазначив спікер адміністрації президента з питань проведення антитерористичної операції Олександр Мотузянік, українська сторона не причетна до замаху на Ігоря Плотницького. "Українська сторона не причетна до цього замаху, оскільки це позбавлено логіки і не вирішить ні одне питання", - завив він.


На думку Мотузяніка, інцидент стався в результаті внутрішньої боротьби за владу. «У т.зв. "ЛНР" це не перший замах, були і на Мозгового, і на російського полковника Бушуєва, і на Дремова. Методи боротьби за владу в цьому квазіутворенні "ЛНР" не змінюються, тому, швидше за все, це результат внутрішніх розбірок, переділу сфер впливів, боротьби за владу», - зазначив він.


Нагадаємо, вранці 6 серпня в Луганську підірвали автомобіль Плотницького. Сепаратист  Олег Царьов повідомив, що Плотницкий зараз знаходиться у важкому стані в місцевій лікарні.


Крім того, користувачі мережі припускають, що  наступною ціллю замаху може стати ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко.


Як повідомляв ONLINE.UA, представник Головного управління розвідки Міноборони України  Вадим Скібіцький назвав можливі причини замаху на Ігоря Плотницького.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?