Замах на Плотницького: в мережі зібрали основні версії
Категорія
Події
Дата публікації

Замах на Плотницького: в мережі зібрали основні версії

Замах на Плотницького: в мережі зібрали основні версії

У мережі зібрали всі основні версії причин  замаху на ватажка так званої ЛНР Ігоря Плотницького, яке відбулося 6 серпня в Луганську.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог відомого журналіста Дениса Казанського.


Журналіст вважає, що версія про напад української диверсійно-розвідувальної групи не витримує критики, і українську сторону конфлікту першою оголосили винною "за традицією".


"Вбивство Плотницького мало б сенс, якби він був самостійною фігурою, яка приймає рішення. Але який сенс вбивати маріонетку, якщо завтра Москва поставить на її місце іншу? У будь-якому випадку це буде абсолютно технічна, керована фігура, яка буде просто виконувати накази з Кремля. Навряд чи комусь в Україні буде легше, якщо Плотницького завтра замінять на Болотова або якого-небудь Дейнеко. ЛНР від цього нікуди не зникне і Росія її підтримувати не перестане. Версія про «українську ДРГ» потрібна бойовикам для того, щоб в черговий раз спихнути на «підступи ворогів» власні розборки. Так вже було, коли на українських диверсантів валили вбивства норовливих польових командирів Іщенко, Дремова і Мозгового", - зазначає Казанський.


Примітно, що в версію про напад української ДРГ не вірять навіть затяті прихильники "руського миру" на зразок екс-ватажка бойовиків так званої ДНР Ігоря Стрєлкова-Гіркіна і російського фашиста Єгора Холмогорова.


«Для всіх зараз краще, щоб це й справді виявилася ДРГ ВСУ. Було б зрозуміло що з цим робити і як реагувати. Але... Самі розумієте що в луганських справах ніхто в ДРГ давно не вірить», - написав Холмогоров.



«Щодо теракту в Луганську: поки нічого конкретно написати не можу. Мені ясно тільки одне: украм Ігор Плотницкий не заважав від слова «зовсім». Все, що їм від нього треба (поставки вугілля, перекидання контрабанди в Росію і з Росії і т.п.) - він робив. Все, що потрібно Суркову, завдяки якому республіки самі-себе (устами панів Захарченко та Плотницького) визнали «окремими районами України» - він робив так само повністю. Як військовий і державний лідер він - «повний нуль» і міняти його на кого-то, хто може виявитися більш енергійним і менш налаштованим «повертатися в Україну», Києву ніякого сенсу не мало. Висновки робіть самостійно» - написав Стрільців.



"Існує ймовірність, що замах на Плотницького буде використовуватися як провокація для ескалації бойових дій проти ВСУ, проте вона невелика. Навряд чи Плотницьким стали б жертвувати для того, щоб просто знайти привід завдати удару по Україні. Нагадаю, що перший Мінськ був порушений бойовиками без будь-яких приводів і замахів. До того ж в ЛНР вже поспішили заявити, що не збираються порушувати перемир'я через підрив Плотницького", - підкреслив Казанський.


Він також навів кілька цитат, що підтверджують його слова: «Не можна піддаватися на провокації супротивника. Ми продовжимо дотримуватися Мінських домовленостей. Про відновлення з нашого боку відкритого протистояння і мови не йде», - цитує бойовиків «Інтерфакс».


«Ніякі провокації не зможуть вплинути на Мінський процес - Комплекс заходів буде безумовно виконаний, у всій його повноті, чіткій послідовності і взаємозв'язку кроків», - підтвердив представник бойовиків ЛНР Владислав Дейнего.


"Найбільш вірогідна версія - внутрішні розборки між угрупуваннями в ЛНР. Така відповідь могла прилетіти від друзів Бетмена і Мозгового. Могли передати привіт і «закляті друзі» з конкуруючого угрупування "МГБ" ЛНР, з якою Плотницкий буцається вже досить давно. Швидше за все, правильна саме остання версія", - вважає журналіст.


Нагадаємо, вранці 6 серпня в Луганську підірвали автомобіль Плотницького. Сепаратист  Олег Царьов повідомив, що Плотницкий зараз знаходиться у важкому стані в місцевій лікарні.


Крім того, користувачі мережі припускають, що  наступною ціллю замаху може стати ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в результаті замаху Ігор Плотницкий отримав пошкодження життєво важливих органів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?