Опозиція в Сирії майже відбила у ІДІЛ стратегічно важливий об'єкт
Категорія
Світ
Дата публікації

Опозиція в Сирії майже відбила у ІДІЛ стратегічно важливий об'єкт

Опозиція в Сирії майже відбила у ІДІЛ стратегічно важливий об'єкт

Коаліція "Сили демократичної Сирії" (SDF), в яку входять арабські і курдські збройні формування, встановила "майже повний контроль" над стратегічним для  терористичного угрупування "Ісламська держава"  містом Манбідж на північному сході Сирії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо Свобода".


Представник союзної з SDF військової ради Манбідж Шерфан Дервіш повідомив, що бої тривають, але близько 90% території міста вже звільнені від бойовиків-ісламістів.


Нагадаємо, що ІГІЛ захопив це місто два роки тому.


Крім того, збройні загони сил сирійської опозиції прорвали кільце оточення, в якому знаходилися захисники Алеппо протягом останнього місяця. Операція по прориву лінії сил Башара Асада велася весь останній тиждень.


Згідно з повідомленням, опозиційне угрупування "Армія Фатха" на сьомий день боїв забезпечила контроль над більшою частиною району Рамус, захопила розташування Авіаційного технічного училища.


В ході боїв убито до 150 прихильників Асада, в тому числі бойовиків з Іраку і Ірану, членів ліванського руху "Хезболла".


Представники інших опозиційних угруповань, таких як "Джейшуль Іслам" і "Ахраруш Шам" підтвердили повідомлення про деблокаді Алеппо.


За останні дні бійці "Армії Фатха" захопили три селища, чотири височини, 10 танків і одну зенітну установку сил підконтрольних режиму Асада.


Нагадаємо, що  єгипетські військові ліквідували на Північному Синаї лідера бойовиків "Ансар Бейт аль-Макдіс" Абу Дуаа аль-Ансарі, яка присягала на вірність терористичному угрупованню ІДІЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?