Стягування військ Росії в Криму і чутки про бій: з'явилися нові подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Стягування військ Росії в Криму і чутки про бій: з'явилися нові подробиці

Стягування військ Росії в Криму і чутки про бій: з'явилися нові подробиці
Джерело:  online.ua

З'явилися чутки про те, що стягування російських військ і  закриття пунктів пропуску в Криму  пов'язано з оголошенням плану перехоплення в зв'язку з нічної перестрілкою на кордоні в районі Красноперекопська.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook мешканки Криму Ельзари Абдураманової.


Як заявив спікер Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов для  Крим.Реаліі, в Міноборони вважають провокацією інформацію про те, що на території анексованого Криму нібито діяла диверсійно-розвідувальна група Збройних сил України, що призвело до загибелі і постраждалих серед російських військових. "Всі заяви російської сторони про те, що нібито на окупованій території діяла диверсійно-розвідувальна група Збройних сил України, носять провокаційний характер і не відповідають дійсності", - заявив він.


Селезньов підкреслив, що українські військові "діють в плановому порядку і плановому режимі". "Ми маємо тільки оперативну інформацію. Що стосується діяльності Збройних сил України, то наші підрозділи знаходяться на певних місцях і позиціях і несуть службу в плановому режимі. Завдання - стримування агресії противника", - зазначив спікер Генштабу.


Він підтвердив інформацію про серйозне групування російських військових в Криму. "Ми знаємо, що найближчим часом на території Південного федерального округу Росії почнуться масштабні навчання "Північний Кавказ - 2016", тому, цілком можливо, що певне переміщення сил і засобів Збройних сил Російської Федерації відбувається і в рамках підготовки до цих навчань", - повідомив Селезньов.


Також деякі жителі півострова розповіли про встановлення блокпостів в деяких регіонах півострова.


Як повідомила Ельзара Абдураманова: "З російської сторони з раннього ранку були перекриті всі 3 пункти пропуску на адміністративному кордоні з Кримом. Півгодини тому відновили рух на Чонгарі, на інших (Чаплинка, Каланчак) поки як і раніше стоять. До кордону підігнана військова техніка, літають вертольоти. Оточено Джанкой і Армянськ. На залізничному переїзді в Ян'и к'апу (Красноперекопськ) на платформах багато військової техніки, в тому числі БМП. По дорозі звідти на Сімферополь неодноразові перевірки авто. На Ангарському перевалі в Криму (дорога на Ялту) частково перекрито рух, стоять в бронежилетах, оглядають авто. Дуванкой (Верхньосадове) в районі Севастополя - стоять автоматники, всіх обшукують, аж до пасажирів туристичних автобусів. Саки - на посту ДАІ стоять 4 "даішника" в бронежилетах, нікого не перевіряють і не перешкоджають руху".


"Кажуть, що оголошено план перехоплення в зв'язку з нічної перестрілкою на кордоні в районі Ян'и к'апу (Красноперекопськ), в результаті якої загинула 1 людина, 3 отримали поранення. При цьому, не літають військові літаки, хоча напередодні тренувалися постійно навіть пізно вночі. Не хочу нагнітати паніку, але сьогодні, наскільки це можливо, краще утриматися від поїздок навіть всередині Криму", - додала вона.


Нагадаємо, вранці 7 серпня в Держприкордонслужбі України повідомили, що російські служби на території анексованого Криму з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова.


При цьому, перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял розповів про великі групування російських військових на півночі Криму 7 серпня. За його інформацією, Джанкой повністю оточений російськими військовими.


Як повідомляв ONLINE.UA, через якийсь час  російська сторона відновила пропуск в Джанкої (Чонгар).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?