Ердоган зробив гучну заяву про смертну кару і Європу
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган зробив гучну заяву про смертну кару і Європу

Ердоган зробив гучну заяву про смертну кару і Європу
Джерело:  Anadolu

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що, незважаючи на позицію країн Євросоюзу і Ради Європи, парламент Туреччини повинен обговорити  повернення смертної кари.


Про це він висловився в рамках візиту в місто Алі Усту, яке постраждало під час спроби перевороту 15 липня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.


"Парламент повинен обговорити це питання. Він не може залишатися байдужим до вимоги народу, - заявив Ердоган. - Що скаже Рада Європи, як до цього поставиться ЄС? Так нехай вони займаються своїми справами. Ті, хто спробував повалити свій уряд, повинні відповісти за це. Парламент розгляне це питання. І його рішення буде визначальним".


Також президент Туреччини зазначив, що ніхто не зможе "розколоти Туреччину". "Вони не хочуть бачити сильну Туреччину. Їм потрібна слабка Туреччина. Вони впадають в лють, спостерігаючи за тим, як починаючи з 2003 року ми досягаємо успіхів у сфері освіти, охорони здоров'я, будуємо дороги, мости", - додав він.


Нагадаємо, в липні президент Туреччини запропонував повернути в країні смертну кару, щоб застосувати її до бунтівників, які спробували вчинити переворот 15 липня 2016 року.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  єврокомісар Гюнтер Оттінгер говорив, що жодна країна не може стати членом Євросоюзу в разі, якщо вона практикує смертну кару.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?