Війна на Донбасі: з'явилися фото нових доказів проти бойовиків
Категорія
Події
Дата публікації

Війна на Донбасі: з'явилися фото нових доказів проти бойовиків

Війна на Донбасі: з'явилися фото нових доказів проти бойовиків
Джерело:  online.ua

Українська сторона СЦКК надала докази використання бойовиками заборонених Мінськими угодами переносних реактивних установок «Град-П» в  зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.


Про це заявив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Вадим Бакай, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.


"5 серпня поточного року спостерігачі української сторони СЦКК задокументували факт застосування НЗФ реактивних снарядів. Про це свідчать залишки боєприпасів, знайдені на місці їх падіння, в 500 м від південно-західної околиці населеного пункту Богданівка. Зокрема елементи алюмінієвих корпусів і частки двигунів. У водночас, розміри воронок, що утворилися в результаті ведення противником вогню, вказують на зросшу вагу вибухової речовини боєприпасів, або використання речовини підвищеної потужності", - йдеться в повідомленні.


"Також зафіксовано, що снаряди мають укорочену довжину в порівнянні зі звичайними, що є нетиповим для боєприпасів відомих РСЗВ. Встановлено, що підривники снарядів встановлені на осколкову дію, в результаті чого, разом з посиленим вражаючою дією отримані значні за розмірами ділянки пошкоджень поверхні навколо вхідного тунелю від снаряда. Сукупність отриманих даних дає підстави констатувати, що НЗФ застосовують проти українських військ і мирного населення переносні реактивні установки «Град-П»", - також зазначають у штабі АТО.


"Результати аналізу кратера, проведеного офіцерами-спостерігачами на місці події показали, що вогонь по селищу Богданівка вівся з населеного пункту Петрівське, яке знаходиться на території ОРДО. Даний факт викликає стурбованість української сторони, адже саме цей район розглядається як один з можливих районів розведення сторін, в зв'язку з чим, найближчим часом сюди очікується візит першого заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Олександра Хуга, маршрут поїздки якого в даному районі, пройде від Волновахи через Богданівку в напрямку Петровського. Детальне вивчення місць розривів снарядів на території свідчить, що вони розташовані паралельно дорозі Богданівка - Петровське і можуть бути розцінені як підготовлені «точки дотику» на маршруті для можливого ураження артилерією рухомих цілей. При цьому чіткі воронки можуть служити виразними орієнтирами для БПЛА, за допомогою яких може здійснюватися коригування вогню", - підкреслюють в штабі.


"Також не виключено, що переміщуючи переносні реактивні установки «Град-П» і ведучи з них вогонь, бойовики намагаються відвернути увагу спостерігачів від потужної групи артилерії НЗФ, що активно діє в районі Стіла - Петровське - Гранітне. При цьому, переносні «Гради» лише імітують вогневу активність, в той час, як далекобійна артилерія (самохідні артилерійські установки 2С3 калібру 152 мм) веде вогонь з інших районів вогневих позицій, які ретельно маскуються бойовиками, розташовуючись в населених пунктах, зокрема, в Докучаєвську і Стилі", - резюмується в повідомленні.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Вадим Бакай показав фото "реактивних мін", які використовують бойовики так званих ДНР і ЛНР для обстрілу позицій військовослужбовців Збройних сил України.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?