Справа не в Кримі: в Росії пояснили, чому виріс рейтинг Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Справа не в Кримі: в Росії пояснили, чому виріс рейтинг Путіна

Справа не в Кримі: в Росії пояснили, чому виріс рейтинг Путіна
Джерело:  online.ua

Російський політолог і соціолог Михайло Тульський вважає, що рейтинг  президента РФ Володимира Путіна  виріс не через окупацію Росією українських територій, а через сильне посилення телепропаганди.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Треба розуміти найважливішу річ: рейтинг Путіна виріс не з-за захоплення Криму, а через радикальне посилення телевізійної пропаганди. З 2014 року путінське телебачення стало промивати мізки раз в 100 сильніше, жорсткіше і тотальніше, ніж раніше. Людям як би кожен день кажуть: ти або за Путіна, або ти ворог народу і агент ЦРУ. Так би мовити, "за законами воєнного часу", - розповів Тульський.


"Така атмосфера почала формуватися з лютого 2014 року. Саме це призвело до зростання рейтингу Путіна. Хоча дуже важко зрозуміти, чи реально люди стали лояльніше до влади, або просто стали набагато сильніше боятися зізнатися в нелояльності. Рейтинг Путіна зростає від пропаганди, а не від захоплення Криму, Донбасу чи бомбардувань Сирії", - продовжив він.


"Якби ту ж реальність подавали по телебаченню негативно, то рейтинг Путіна впав би. І це радикальне посилення телепропропаганди (а також пропаганди в інтернеті і газетах) раз в 100 - тобто відразу на кілька порядків - знадобилося Путіну зовсім не для якогось -то "підняття рейтингу", який і до цього був, може, не на найвищому рівні, але на середньо-високому, цілком задовільному", - підкреслив соціолог.


"Мета величезного посилення путінської пропаганди з лютого 2014 була в тому, щоб агітувати все населення, а головне - військових, проти України, за війну з Україною, адже спочатку навіть ті військові, які раніше стріляли і вбивали, не були готові стріляти в українців. Саме тому, до речі, Путіну знадобилося кидати на війну проти України чеченців, абхазів, осетин, дагестанців і інших кавказців, а також і бурятів - для всіх них українці не брати", - резюмував Михайло Тульський.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: До війни з Україною Путіна підштовхнули дві людини - російський політолог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?