Росія застосувала в Сирії заборонені бомби: опубліковані фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія застосувала в Сирії заборонені бомби: опубліковані фото

Росія застосувала в Сирії заборонені бомби: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

Росія застосовує  в Сирії  заборонені запальні авіабомби.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Conflict Intelligence Team в Facebook.

"Від численних очевидців, а також від рятувальників з Ідліб надходять повідомлення про те, що російські війська в даний момент застосовують запальні авіабомби по об'єктах в межах міста. Наша команда не раз відзначала присутність на авіабазі Хмеймім запальних авіабомб, а також застосування їх Росією", - йдеться в повідомленні.

Волонтери відзначили, що Росія порушує конвенцію ООН, яка забороняє застосування даного виду озброєння в межах міста.

"Варто нагадати, що хоча Росія не підписала конвенцію про заборону застосування касетних боєприпасів, вона приєдналася до іншої конвенції ООН, яка забороняє застосування запалювальних авіабомб в межах міста, в тому числі по військових об'єктах", - підкреслили волонтери.

"Знайдені зараз в Ідлібі залишки авіабомб вказують на те, що були скинуті касетні запальні авіабомби РБК-500 ЗАБ-2,5 см. Саме ці авіабомби ми не так давно знаходили в відеорепортажі телеканалу RT з авіабази Хмеймім", - уточнили в співтоваристві.

Нагадаємо, що в кінці листопада 2015 року  РФ наносила удари по Сирії, застосовуючи фосфорні боєприпаси, заборонені Женевською конвенцією.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?