Генпрокуратура виступила з гучними звинуваченнями на адресу банку Коломойського
Категорія
Економіка
Дата публікації

Генпрокуратура виступила з гучними звинуваченнями на адресу банку Коломойського

Генпрокуратура виступила з гучними звинуваченнями на адресу банку Коломойського

Генеральна прокуратура України підозрює посадовців "Приватбанку", що належить бізнесменові Ігорю Коломойському, в заволодінні коштами Національного банку України в особливо великих розмірах.
Відповідну постанову прийнято в Печерському районному суді Києва 29 липня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Економічну правду.
В ході досудового розслідування встановлено, що працівники "Приватбанку" шляхом зловживання своїм службовим становищем протягом 2014 заволоділи коштами НБУ в сумі понад 19 млрд грн, виділеними на рефінансування "Приватбанку", застосувавши певну схему.
Так, посадові особи "Приватбанку" 42 підприємствам під заставу майнових прав на товар видали кредитів в сумах від 18 до 73 млн доларів: ТОВ "Агропромтехнологія"; ТОВ "Альфатрейд"; ТОВ "Вегаторг"; ТОВ "Веста-компані"; ТОВ "Віалінт"; ТОВ "Віглон"; ТОВ "Віітелла"; тощо.
Ці підприємства, в свою чергу, уклали сумнівні угоди, здійснивши 100% передоплату і перерахувавши зазначені грошові кошти на рахунки нерезидентів: "TEAMTREND LIMITED", "TRADE POINT AGRO LIMITED", "COLLYER LIMITED", "ROSSYAN INVESTING CORP", "ZAO UKRTRANSITSERVICE LTD", "MILBERT VENTURES INC.", з метою нібито отримання товарів.
Однак поставка товарів до сих пір не відбулася. Грошові кошти до теперішнього часу не повернуті.
Таким чином посадові особи "Приватбанк" не забезпечили виконання відшкодування можливих збитків внаслідок невиконання або неналежного виконання умов кредитних договорів.
У сторони обвинувачення є достовірні дані, що вищезазначені кошти в сумі понад 19 млрд гривень були перераховані 42 резидентами України на 6 розрахункових рахунків нерезидентів-продавців, які перебувають в банківській установі "PrivatBank Cyprus Branch".
Під час досудового розслідування встановлено, що резидентом України ТОВ "ІНКЕРІ" укладено контракт з нерезидентом України: "ZAO UKRTRANSITSERVICE LTD" на рахунок якого здійснило 100% передоплату за сиру нафту.
Рахунок зазначеного нерезидента України - компанії "ZAO UKRTRANSITSERVICE LTD" на який були перераховані кошти від вищезазначених підприємств, які є в "PrivatBank Cyprus Branch 3 Kallipoleos Avenue, Geogas Tower, Office 301, 303, CY1055 Nicosia, Cyprus SWIFT: PBANCY2N".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Харківській області відбувся напад на інкасаторську машину "Приватбанку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?