В Україні пояснили, коли можна очікувати смертельної зброї від США
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні пояснили, коли можна очікувати смертельної зброї від США

В Україні пояснили, коли можна очікувати смертельної зброї від США
Джерело:  rbc.ua

Сполучені Штати Америки можуть ще раз розглянути питання надання Україні летального озброєння після президентських виборів в листопаді 2016 року, заявив посол України в США Валерій Чалий.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю виданню "РБК-Україна".
Чалий нагадав, що рішення про надання Україні летальних оборонних озброєнь було прийнято в Конгресі і демократами, і республіканцями.
"У нас зараз є підтверджена можливість виділення коштів для закупівлі такого типу озброєнь на суму 50 млн доларів. Але немає політичного рішення Білого дому. Не виключаю, що це питання може бути ще раз розглянуто після виборів президента США", - сказав дипломат.
Він також додав, що з огляду на посилення агресії Росії в інтересах США надати Києву летальне озброєння.
"Загалом, тему поставок летального озброєння від США я більше сприймаю як певний сигнал, символ. Зараз потрібно мислити стратегічно і працювати над спільним виробництвом озброєнь за допомогою американців в Україні", - зазначив Чалий.
Раніше постійний представник США в ООН Саманта Пауер заявила, що Сполучені Штати не пропонують Україні летальну зброю, щоб не провокувати ескалацію конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?