У Росії оприлюднили гучний компромат на ватажка ДНР
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії оприлюднили гучний компромат на ватажка ДНР

У Росії оприлюднили гучний компромат на ватажка ДНР
Джерело:  Нова газета

У Росії розповіли, що роль глави бойовиків на Донбасі не змінила ватажка так званої ДНР Олександра Захарченка, який так і залишився бандитом.
Про це заявили джерела у військовій розвідці РФ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новую газету".
"На відміну від Плотницького в ЛНР, лідер ДНР Захарченко дійсно багато чого отримав. На думку наших джерел, він і його найближче оточення найактивнішим чином захоплюють майно і бізнес співгромадян, які виїхали на територію, підконтрольну Україні. У червні командири армії ДНР / ЛНР відкрито стали говорити про нерухомість в Іспанії, придбану першими особами з оточення Захарченка за останній рік", - йдеться в статті.
"Захарченко так і залишився бандитом. Масштаб завдань в управлінні мільйонним містом, часто критичних, не привів до зростання масштабу особистості. Його навчити не можна. Днями по п'янці набив морду кухареві в ресторані. Вранці, без пояснень і попереджень, пропустивши засідання, яке мав вести, поїхав миритися і вибачатися. Ось його рівень", - розповів офіцер однієї зі спецслужб, який регулярно відвідує ДНР для зустрічей з агентурою та спостереження за обстановкою.
Стало відомо, що до початку 2016 року значна частина великих магазинів Донецька були націоналізовані і управляються дружиною Захарченка. При цьому, вантажі з гуманітарною допомогою Росії розподіляються за участю Захарченка і внаслідок продаються в магазинах його дружини. Водночас гумдопомога Ріната Ахметова повністю доходить до адресатів на місцях.
"Ось чому контроль над «армією» такий важливий для Захарченка: втрачаючи можливості застосувати силу, він ризикує втратити і владу, і сімейний бізнес. Чіпляючись за свої повноваження, політичний лідер ДНР постійно народжував адміністративні та військові ініціативи. Ще в на початку 2015 року він несподівано дав наказ почати наступ на Маріуполь. Це була чистої води авантюра, спроба розв'язати бійню, втягнути в неї якомога більше військ з обох сторін, щоб вискочити з битви було вже неможливо. Однак більшість командирів відмовилося підкорятися Захарченкові, і ініціатива згорнулася так само раптово" , - сказано в статті.
"Бездарний, непідготовлений штурм Мар'їнки, організований Захарченком на початку червня 2015 року, призвів до втрат: понад 30 чоловік убитими і понад 100 пораненими. В останній рік таких неподобств вже не було - уряд ДНР остаточно втратив можливість керувати армією", - йдеться в повідомленні .
Нагадаємо, раніше Олександр Захарченко погрожував українським державним діячам прихильниками ДНР, що перебувають на підконтрольній уряду території України.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше журналіст Віталій Портников заявив, що ніякого Захарченка немає, і в разі зникнення цього ватажка ДНР російський уряд вишле іншого такого ж.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?