У мережі згадали річницю початку ще однієї війни Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У мережі згадали річницю початку ще однієї війни Путіна

У мережі згадали річницю початку ще однієї війни Путіна
Джерело:  online.ua

У соцмережах у восьму річницю початку російсько-грузинської війни вшановують пам'ять загиблих грузин, які захищали Батьківщину від окупантів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на соцмережі.
Так, глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе на своїй сторінці в Facebook написала: "Для мене війна Росії і Грузії почалася давно, з окупації Абхазії і Південної Осетії... Дві війни на початку 90-х задушили наше покоління. Для мене серпнева війна 2008 року розпочалася давно, коли постійно обстрілювали грузинські села, коли весь світ знав, що 58 армія стоїть близько. Для мене війна в Україні почалася теж давно, а саме в 2008, коли ми кричали на весь світ, що Путін не зупиниться і не захоче бачити вільну Україну! Мене війна 2008 року захопила в іншій країні, коли по телевізору я побачила, що російські МІГи бомбардують мою Батьківщину. Танки в 15 км від Тбілісі і голос Героя Грузії Георгія Анцухелідзе. Путін не зупинився, і наші хлопці досі відстоюють свободу України. 8 серпня 2008 Росія офіційно почала війну з Грузією. Але ми в війні все наше свідоме життя".
Також вона оприлюднила фото грузинського патріота Георгія Анцухелідзе, якого російські окупанти мучили кілька днів, після чого розстріляли. Чоловік не здав своїх і не наступив на грузинський прапор, підкреслила глава Нацполіції України.




"Він - моя Грузія. Наші загиблі хлопці - наша Україна", - резюмувала Деканоїдзе.


У свою чергу блогер

Катерина Золотарьова

написала: "Рівно 8 років тому. Я пам'ятаю цей день. Я пам'ятаю, як це було. У збройне протистояння між Південною Осетією і Грузією втрутилася Росія. 8 серпня Путін з Медведєвим засудили вторгнення Грузії до Південної Осетії і вже о 10 ранку за місцевим часом російські літаки почали атаки на грузинські позиції біля міст Цхінвалі і Горі. Росія вводить свої війська на територію Грузії, в тому числі і танкові бригади. Починає бомбардування міст, сіл, портів і військових об'єктів країни.


Так почалася війна. Згодом в ній взяли участь не тільки ВВС Росії, але і безпосередньо Чорноморський флот. Російські кораблі знищували грузинські і займали порти. Україна, до речі, намагалася висловлювати протест з цього приводу і навіть погрожувала, що в разі участі кораблів у військових діях вони не зможуть зайти назад на територію України, але потім довелося визнати, що за всіма міжнародними домовленостями, військова участь не є обмеженням у використанні флоту".


За словами блогера, Росія тоді паралельно вела інформаційну війну проти Грузії, грузинські сайти піддавалися кібератакам.


"З першого ж дня паралельно велася ще й інформаційна війна. Всі засоби масової інформації обох країн надавали картинку в вигідному для себе світлі. Грузія відключила мовлення росканалів, а також заблокувала доступ в інтернеті до сайтів з доменом "ru". Що не врятувало Грузію ще й від кібервійни. Всі держсайти постійно піддавалися атакам нападам, зламувалися і знищувалися. На думку фахівців, Росія програла інформвійну проти Грузії на території України, з чим я особисто погодитися не можу. Тоді дуже далекі від політики і від технологій люди (а таких була абсолютна більшість) буквально як губки вбирали будь-яку інформацію", - зазначила Золотарьова.


Раніше російський політолог, публіцист і вчений Андрій

Піонтковський заявив, що як наступний після Донбасу об'єкт для військових дій Росія обере Грузію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?