Відомий журналіст на прикладах пояснив, чому Донбас повинен бути українським
Категорія
Політика
Дата публікації

Відомий журналіст на прикладах пояснив, чому Донбас повинен бути українським

Відомий журналіст на прикладах пояснив, чому Донбас повинен бути українським
Джерело:  NEWSru.ua

Донбас має стати українським, оскільки поки його мешканці байдужі до України і їх герої, - кати і бандити, вони є легкою здобиччю, якою може скористатися будь-який пройдисвіт, як це одного разу зробив утікач-екс-президент України Віктор Янукович.
Про це заявив відомий український журналіст Віталій Портников, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на колонку журналіста на newsru.ua.
"У російських ЗМІ з'явилися дані соціологічного опитування, яке проводилося неназваними соціологами на замовлення асоціації "Підприємці ДНР" - простіше кажучи, на замовлення прихильників окупаційної влади. У дослідженні чимало цікавої інформації, але мене зацікавили дві цифри - кількість прихильників "Народної Республіки" і тих , хто хотів би відновлення територіальної цілісності України. І тих, і інших майже порівну. Кількість прихильників ДНР за рік зросла з 15% до 20%, кількість прихильників України - з 13% до 15% (не будемо, втім, забувати про те, що велика частина прихильників України за останні два роки покинули окупований Донбас, а багато з решти можуть просто боятися відверто говорити з соціологами). Але в будь-якому випадку більшість населення живе в непроглядній пітьмі - чи порожнечі, як кому більше подобається. При цьому уявлення про майбутнє є всього у 1% опитаних", - написав Портников.
"Це - небезпечні цифри. Вони говорять про те, що донбаську порожнечу після звільнення окупованих територій необхідно буде заповнювати. Заповнювати Україною. При цьому головну небезпеку становлять навіть не прихильники ДНР - багато хто з них після звільнення будуть покарані, багато залишать Донбас, а більша частина - типові пристосуванці, які вже на наступний день після повернення законної влади вивісять у себе в квартирах портрети Бандери. Головна небезпека - це якраз байдужість більшої частини донбаських жителів. Коли людям абсолютно не важливо, в якій країні вони живуть, які в цій країні порядки і що з ними буде далі, вони стають легкою здобиччю будь-якого пройдисвіта. Якщо хто не вірить - нехай згадає про Януковича, який чудово використав цю темряву", - підкреслив журналіст.
"Ми не можемо, як у минулому, ігнорувати байдужість Донбасу до України. Ми повинні будемо боротися за кожного його жителя, але перш за все - за кожного молодого жителя. Ми не повинні будемо заколисувати себе думкою, що абсолютно не важливо, якою мовою розмовляють в тому чи іншому регіоні, що нехай у них будуть одні герої, а у нас інші. Так більше не вийде, тому що це неправда. Тому що коли твої герої - кати і бандити, ти проголосуєш за бандита і будеш готовий прийняти дике воїнство ката. Ось в чому проблема", - резюмував Портников.
Як повідомляв ONLINE.UA, після замаху на ватажка так званої ЛНР Ігоря Плотницького Віталій Портников дав принизливу оцінку ролі ватажків бойовиків ЛНР і ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?