Названо країни, які вважають Україну світочем і справжньою Європою
Категорія
Світ
Дата публікації

Названо країни, які вважають Україну світочем і справжньою Європою

Названо країни, які вважають Україну світочем і справжньою Європою
Джерело:  online.ua

Відомий мандрівник Євген Іхельзон розповів, що жителі Центральної Азії вважають Україну справжньою європейською країною і світочем демократії.
Він це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
За словами мандрівника, в Україні після розпаду Радянського Союзу і проголошення незалежності не відбулося повернення до витоків через великий вплив Європи.
"У нас не відбулося повернення до витоків. Хоча є політичні сили, які закликають до цього повернення: від вишиванок, українських обрядів до шанування Бандери - ось це якраз витоки. Але цього не відбувається тому, що ми перебуваємо під великим впливом Європи - європейський тренд перемагає націоналістичний", - сказав він.
Для прикладу Іхельзон навів Узбекистан, де націоналістичний тренд переміг.
"Давай порівняємо - в Узбекистані є три тренди: російський, ісламський і націоналістичний. І націоналістичний там переміг - вони повернулися в дискурс минулого. І у них немає вектора, який міг би вивести їх з традиційного суспільства", - зазначив мандрівник.
За його словами, жителі Центральної Азії вважають Україну світочем демократії.
"Назарбаєв заявляв свого часу, що Казахстан хоче вступити в Євросоюз, вони відчували, що це їм може дати якийсь поштовх до розвитку - принаймні, інституційний. Їм корисно буде побудувати інститути за європейським зразком. А ось Україна перебуває в цьому природно. Тому, хоча ми вважаємо, що ми відсталі, забиті, але для жителів Центральної Азії Україна - світоч демократії. Ми для них саме "Європа", - поділився спостереженнями Іхельзон.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: До появи росіян у Середній Азії їздили на слонах - мандрівник Євген Іхельзон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?