Суд посадив за ґрати соратника Єфремова
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд посадив за ґрати соратника Єфремова

Суд посадив за ґрати соратника Єфремова
Джерело:  online.ua

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури і заарештував на 2 місяці колишнього народного депутата від Партії регіонів, соратника екс-голови політсили Олександра Єфремова Володимира Медяника.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Обком".
"Суд постановив клопотання прокурорів задовольнити. Застосувати до підозрюваного Медяника запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці до 4 жовтня", - сказала слідчий суддя Ірина Литвинова.
"Медяник підозрюється в організації та створенні терористичного угруповання "Луганська народна республіка", метою якої було повалення державного ладу. Прокуратурою наразі зібрано докази", - сказав, у свою чергу, прокурор Павло Кожухівський.
Він також повідомив, що сторона звинувачення має свідків проти Медяника, відеозаписи протестів і сесійних засідань Луганської обласної ради, а також були проведені відповідні експертизи.
"Якщо до нього не застосувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, він виїде до Луганська, або в окупований Крим, або покине межі країни. Метою застосування запобіжного заходу є забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного", - додав держобвинувач.
За його словами, Медяник раніше збирався виїхати до Криму.
У свою чергу, екс-депутат Медяник зізнався, що брав участь в переговорах з сепаратистами в захопленій ними будівлі СБУ в Луганську в 2014 році, але в організації референдуму він свою провину заперечує.
"По суті, я перебував у переговорному процесі з боку держави Україна тиждень. У мене є свідки, ні в яких референдумах, ні в жодних зборах, ні в яких ходах участі я не брав", - сказав Медяник.
Екс-парламентарій зазначив, що переговори тривали шість діб без зупинок.
Раніше суд заарештував на два місяці екс-нардепа Олександра Єфремова, якого підозрюють у сепаратизмі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?