Замість екстрадиції: Росія звільнила одіозного українського екс-нардепа
Категорія
Політика
Дата публікації

Замість екстрадиції: Росія звільнила одіозного українського екс-нардепа

Замість екстрадиції: Росія звільнила одіозного українського екс-нардепа
Джерело:  online.ua

Колишній народний депутат України Олександр Шепелєв

звільнений з російського СІЗО, повідомив екс-глава пенітенціарної служби Сергій Старенький.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Старенького.


"Шепелев звільнений з російського СІЗО! Через бездіяльність ГПУ і Мін'юсту щодо його екстрадиції в Україну. А воно їм треба? Ще повернеться, так розповість, хто справді організував його втечу з Київського СІЗО два роки тому", - написав він.


Нагадаємо, що в 2012 році МВС України порушило проти Шепелєва кримінальну справу за низкою звинувачень, серед яких розкрадання коштів банку "Родовід" в розмірі 340 млн грн і організація замовних вбивств. Екс-депутат був оголошений в міжнародний розшук. 4 липня 2013 року Шепелєв і його дружина Галина були затримані в Будапешті угорською поліцією разом з представниками німецького Інтерполу. Подружжю відмовили в наданні статусу біженців та екстрадували з Угорщини в Україну.


Шевченківський райсуд столиці обрав запобіжний захід для колишнього нардепа у вигляді арешту, його дружину відпустили під заставу в сумі понад 6 млн грн. У ніч на 6 липня 2014 року Шепелєв втік разом з конвоїром з лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні.


20 березня 2015 року стало відомо, що Шепелєв затриманий в Росії. Це сталося на підставі міжнародного ордера Інтерполу і запиту правоохоронних органів України. Генеральна прокуратура України зверталася в російські правоохоронні органи із запитом про видачу Шепелєва Києву, проте отримала відмову.


"За моєю неофіційною оперативною інформацією, звільнення коштувало Шепелеву 10 млн доларів США", - підкреслив Старенький.


Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва

задовольнив клопотання Генеральної прокуратури і заарештував на 2 місяці колишнього народного депутата від Партії регіонів, соратника екс-голови політсили Олександра Єфремова, Володимира Медяника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?