РосЗМІ розповіли про кримінальний бізнес на окупованому Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

РосЗМІ розповіли про кримінальний бізнес на окупованому Донбасі

РосЗМІ розповіли про кримінальний бізнес на окупованому Донбасі
Джерело:  Нова газета

Більшість бойовиків так званої ДНР після окупації української території Донбасу зайнялися веденням кримінального бізнесу.
Про це розповіли представники російських спецслужб, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новую газету".
У військовій розвідці РФ відзначили, що 90% терористів одразу ж зайнялися "віджиманням" підприємств, кафе, ресторанів і готелів. "Був випадок: у зв'язку з особливостями оперативного плану одну бригаду для оборони Дебальцевого передали з Другого в Перший армійський корпус. Вона була відома тим, що збирала мзду з водіїв за проїзд по дорогах, які охороняла. Командувачем там в той час був рідний брат Царя. Прибрали його в традиційний ще в СРСР спосіб: відправили в корпус на підвищення. Оскільки частина грошей йшла Царю, він сприйняв ліквідацію годівниці дуже болісно. І відповів асиметрично. Цар записував переговори командувачів різними частинами Першого корпусу (часто матюки) з не дуже приємними оцінками свого керівництва. А потім носив їх начальству корпусу і знайомим співробітникам спецслужб. Ці інтриги частково мали успіх - конкурентів, траплялося, знімали з посад. Поруч з цими пристрастями обстановка в ЛНР, де Плотницький без особливого PR і видимих ​​результатів намагається відновити роботу заводів під гарантії збуту з боку Росії, здається майже пастораллю", - йдеться в статті.
Також джерела у військовій розвідці РФ розповіли епізод, з якого стає ясно, наскільки адекватно московські політики оцінюють ситуацію в так званих "руспубліках": "Прибула з візитом до Донецька офіційна делегація з Росії, супроводжувала гуманітарну допомогу. Людина, що представлялася всім помічником Рогозіна, зібралася тоді запропонувати Захарченкові комерційний проект: розгорнути на території ДНР мережу магазинів «Магніт». Відповідь з місцевого бомонду надійшла красномовна: «Ви з головою дружите? Захарченко, дружина якого має монополію на всі великі магазини в області, з вашою допомогою буде собі створювати конкурента? На вигляд ви начебто серйозні мужики, але міркуєте по-дитячому захоплено»".
Відзначається, що Росія намагалася підтримати окупантів не тільки на вищому рівні. Простий народ теж брав участь. Розповідь співробітника штабу командування:
- Вийшли на наших військових якісь цивільні (з Росії. - Ред.) з такими пропозиціями: «Ми пропонуємо підготувати ваших артилеристів як професійних фахівців з ведення вогню. Ми профі».
«Гаразд, під'їжджайте, поговоримо, що до чого», - відповідають місцеві. Приїхали троє наворочених. Ми там вже воювали, кажуть. Готові вам надати допомогу в підготовці фахівців коригування та артилерійської розвідки.
- Вибачте, - запитують відповідальні особи армії ДНР, - у вас якась базова освіта?
- Я слюсар-механік. Але це не важливо.
- В армії служили?
- Ні, не служив.
Командир, який брав участь в бесіді: "Я спочатку навіть не зрозумів, що вони це за гроші пропонували. Далі все виявилося зовсім смішно. У ДНР / ЛНР багато було цікавого тоді з точки зору кримінального бізнесу. Ну, ці встигли тільки до шапкорозбирання, нічого не отримали. Ні готелів, ні ресторанів. Ось і хотіли, щоб їм зробили дах, а вони б під ним зайшли на нашу територію. Братва це виявилася".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у військовій розвідці РФ розповіли про бандитські нахили ватажка так званої ДНР Олександра Захарченка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?