Росія випустила з СІЗО одіозного нардепа в обмін на здачу топ-політиків - ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія випустила з СІЗО одіозного нардепа в обмін на здачу топ-політиків - ЗМІ

Росія випустила з СІЗО одіозного нардепа в обмін на здачу топ-політиків - ЗМІ

Колишній народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Олександр Шепелєв

у обмін на звільнення з російського СІЗО дав свідчення про ряд провідних українських політиків, зокрема Юлію Тимошенко.


Як повідомляє ONLINE.UA, про це з посиланням на інформоване джерело передають

"Українські новини"

.


"Днями нам стало відомо, що Шепелєв пішов на угоду з російським слідством, давши свідчення про ряд українських політиків: Тимошенко та інших. У відповідь його звільнили з-під варти", - сказав він.


При цьому інше джерело повідомило, що близько 10 днів тому Україна отримала відмову від Росії щодо екстрадиції Шепелєва, пояснивши, що така видача ставить під загрозу російські національні інтереси.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

про звільнення Олександра Шепелева заявив екс-глава Пенітенціарної служби України Сергій Старенький

.


Варто нагадати, що в 2012 році МВС України порушило проти Шепелєва кримінальну справу за низкою звинувачень, серед яких розкрадання коштів банку "Родовід" в розмірі 340 млн грн і організація замовних вбивств.


Екс-депутат був оголошений в міжнародний розшук. 4 липня 2013 року Шепелєв і його дружина Галина були затримані в Будапешті угорською поліцією разом з представниками німецького Інтерполу. Подружжю відмовили в наданні статусу біженців та екстрадували з Угорщини в Україну.


Шевченківський райсуд столиці обрав запобіжний захід для колишнього нардепа у вигляді арешту, його дружину відпустили під заставу в сумі понад 6 млн грн. У ніч на 6 липня 2014 року Шепелєв втік разом із конвоїром з лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?