Розвідка розкрила нові дані про російські війська в Криму
Категорія
Події
Дата публікації

Розвідка розкрила нові дані про російські війська в Криму

Розвідка розкрила нові дані про російські війська в Криму

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький повідомив, що в окупованому Криму спостерігається переміщення російських військ і активна підготовка до навчань Кавказ-2016, в зв'язку з чим зростає рівень загрози з боку Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правд у.
"На сьогодні збіглися переміщення військ на півострові, йде дуже активна підготовка до навчань Кавказ-2016, які буде проводити РФ на південному окрузі, до яких будуть повністю залучені угруповання, розміщені в Криму. Рівень загрози Україні з боку РФ зростає. Він завжди підвищується, коли проводять навчання біля кордону України", - сказав він.
За словами Скібіцького, під приводом підготовки до навчання можуть бути здійснені дії, пов'язані з намірами приховати нарощування угруповання і переміщення військ.
"Оскільки в 2008 році, коли проводилися навчання Кавказ-2008, були створені угруповання, які після цього здійснили окупацію окремих районів Грузії. Саме ці війська тоді використовувалися. Основну небезпеку несли мобільні повітряно-десантні війська", - зазначив він.
Представник розвідки також повідомив, що військова техніка, яку перевозять залізницею по території Криму - це ротація.
"За даними управління розвідки Міноборони, сьогодні відбувається часткова ротація підрозділів повітряно-десантних військ РФ, розташованих на півночі Криму. За попередніми даними, ця ротація була запланована на серпень. І саме в період з 27-30 липня в Криму почали прибувати залізничні ешелони з технікою повітряно-десантних військ, які будуть проходити ротацію", - сказав він.
За даними розвідки, дві батальйонно-тактичні групи розміщені в районі Джанкоя і одна - в районі Кам'янського.
"На сьогодні відбуваються ротації саме батальйонно-тактичної групи в Джанкої, це 11 ОДШБ, вона буде замінена на БТГ десанту 7 десантно-штурмової дивізії. Як правило, ротація відбувається кожні півроку і ось 11 бригада знаходиться в районі Джанкоя з квітня", - додав Скібіцький.
На питання, чи збільшилася загроза для жителів прикордонної ділянки, Скібіцький відповів, що "люди живуть в такій ситуації вже два роки, такі ротації відбуваються кожні шість місяців".
"Генштаб ЗСУ володіє інформацією і адекватно реагує на всі можливі загрози, які можуть виникнути", - підкреслив він.
Нагадаємо, раніше прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян заявив, що ситуація на пропускних пунктах в Криму залишається напруженою: окупанти повністю закрили один з КПВВ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?