Росія судитиметься з виробником iPhone
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія судитиметься з виробником iPhone

Росія судитиметься з виробником iPhone

Російська антимонопольна служба порушила справу стосовно Apple Inc. і причетних до неї компаній через ціни на смартфон iPhone.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
Федеральна антимонопольна служба (ФАС) РФ підозрює компанії в координації цінової змови під час продажу смартфонів iPhone з російськими рітейлерами.
"Антимонопольне відомство вбачає ознаки координації ціноутворення на території Російської Федерації у рітейлерів Apple iPhone, що стало причиною встановлення однакових роздрібних цін на ці смартфони", - йдеться в повідомленні ФАС.
ФАС не виключає, що саме Apple зіграла координуючу роль при встановленні однакових цін на смартфони в мережах російських рітейлерів. Йдеться про iPhone 6S і iPhone 6S Plus.
ФАС в лютому цього року розпочала перевірку великих цифрових рітейлерів через підозри в змові при ціноутворенні на смартфони iPhone 6S і iPhone 6S Plus. Йдеться про 16 рітейлерів, серед яких "Евросеть", "Связной", "М. Видео", "Эльдорадо", "Техносила", re: Store, "Білайн", "Мегафон", "Мобільні Телесистеми" (МТС), "Мобіленд", Ozon.ru. Крім того, відомство перевіряло офіційний магазин Apple в РФ Apple Store.
Розслідування ФАС показало, що з початку офіційних продажів смартфонів iPhone 6S і iPhone 6S Plus в Росії більшість реселерів встановили на них однакові ціни і утримували їх протягом певного часу. Крім того, служба встановила збіг цін рітейлерів і на інші моделі смартфонів Apple.
"ФАС вважає, що такі збіги можуть бути результатом координації ціноутворення російських реселерів групою компаній Apple, яка привела до встановлення цін на російському ринку і прийняття так званих "рекомендованих" цін в якості обов'язкових", - йдеться в повідомленні відомства.
Раніше повідомлялося, що в мережі з'явилися деякі подробиці про новий смартфон iPhone 7 від компанії Apple.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?