У Генпрокуратурі розкрили шпигуна ФСБ, який був у Верховній Раді
Категорія
Політика
Дата публікації

У Генпрокуратурі розкрили шпигуна ФСБ, який був у Верховній Раді

У Генпрокуратурі розкрили шпигуна ФСБ, який був у Верховній Раді
Джерело:  ГПУ

У Генеральній прокуратурі України заявили, що екс-нардеп Олександр Шепелєв, який був звільнений з російського СІЗО, з 2014 року працює на ФСБ РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГПУ.
У Луценка відзначили, що 18 липня генпрокуратура Росії надіслала Україні відмову екстрадувати Шепелєва, не пояснивши підстав.
"Разом з тим, в ході досудового розслідування отримані документи, які вказують на справжні мотиви зазначеної відмови в екстрадиції Шепелєва, а саме підтверджують те, що останній з 2014 року є гласним співробітником Федеральної служби безпеки Російської Федерації і виконує покладені на нього співробітниками зазначеної спецслужби завдання", - повідомляє відомство.
У ГПУ додали, що направили до Росії запит з проханням пояснити відмову видати екс-депутата, проте відповіді досі не отримали.
Крім того, 5 серпня Головна військова прокуратура направила до Печерського суду клопотання про дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування відносно Шепелєва, в разі задоволення якого обвинувальний акт у найкоротші терміни буде переданий до суду для заочного засудження.
Раніше стало відомо, що Олександр Шепелєв в обмін на звільнення з російського СІЗО дав свідчення про ряд провідних українських політиків, зокрема Юлію Тимошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?