Україна посилила оборону, а Путіна звинуватили у теракті: остані дані про ситуацію в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна посилила оборону, а Путіна звинуватили у теракті: остані дані про ситуацію в Криму

Україна посилила оборону, а Путіна звинуватили у теракті: остані дані про ситуацію в Криму
Джерело:  Крим.Реалії

На  адміністративному кордоні з окупованим Кримом  зберігається напружена ситуація на пунктах пропуску з боку півострова.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крым.Реалии.

«Черга на українському КПП «Чаплинка». Підконтрольний Росії пункт «Армянск», так само пропускає машини лише на в'їзд», — йдеться у повідомленні.



КПП "Чаплинка"/Скріншот онлайн-камери

Тим часом, черги на КПП «Чонгар» потроху скорочуються.



КПП "Чонгар"/ Скріншот онлайн-камери

Крім того, українські військові посилили оборону у Херсонській області військовою технікою та особовим складом — за словами мешканців Генічеського району, були відзначені пересування важкої військової техніки, зокрема, протитанкових ракетних установок.

У свою чергу, спікер Генштабу ВСУ Володислав Селезньов заявив, що посилення оборони було викликане необхідністю оперативного та ефективного реагування на ситуацію, що може виникнути у зв'язку із можливими агресивними діями російської сторони.

Між тим, колишній міністр Автономної Республіки Крим Олександр Ліев  у своєму Facebook поділився думкою щодо того, навіщо президенту РФ Володимиру Путіну потрібні подібні "теракти" на кордоні півострова.

«Для чого Путіну потрібні «теракти» на кримському адмінкордоні: 1) виправдання чергового провального туристичного сезону; 2) відволікти кримчан від соціальних проблем, яких менше не стає, мобілізація їхньої уваги на темі «потреби у захисті від кровожерливих бандерівців»; 3) ширма для зтягування війска на півострів і подальшого перетворення Криму на військову базу, збільшення бюджету на «оборону» ті зменшення витрат на «райдужні хмарки», які роздавав 2014 року», — підкреслив він.


Також екс-міністр зазначив, що серед можливих причин варто зазначити «демонстрацію Росією своєї готовності до війни за Крим», а також «актуалізацію кримської теми в головах путінського електорату (тема стала забуватись і навіть набувати «зворотнього ефекту»)».

«Навіщо українській державі теракти в Криму? Ні для чого», — резюмував він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  прес-секретар Держприкордонслужби України заявив про повне закриття окупантами одного з КПП на кордоні з Кримом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?