Стало відомо, як Путін і Ердоган можуть нашкодити Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, як Путін і Ердоган можуть нашкодити Україні

Стало відомо, як Путін і Ердоган можуть нашкодити Україні
Джерело:  online.ua

У разі, якщо президент Росії Володимир Путін домовиться з турецьким колегою Реджепом Ердоганом, Туреччина може перестати засуджувати окупацію Криму та підтримувати кримських татар.
Про це у своєму відеоблозі на ONLINE.UA заявив президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар.
«Відомо, що для Туреччини болючою темою є курдське питання. Схід країни - це територія Турецького Курдистану, курди давно ведуть боротьбу за створення незалежної держави. На території Іраку вони мають певні успіхи, але на території Туреччини, де живе більшість курдів, ведеться збройна боротьба», - нагадав експерт.
Також він підкреслив, що Туреччина стурбована цією проблемою, і особливо - після того, як бойовики Робочої партії Курдистану знищили з російського переносного зенітно-ракетного комплексу «Стріла» вертоліт турецьких ВПС.
«Причому зробили це демонстративно, в Youtube з'явилися відповідні кадри, де видно, що все робиться з російської зброї. Тобто Москва натякнула Анкарі, що рахунок 1: 1: ви збили наш бомбардувальник Су-24, ми знищили ваш вертоліт американського виробництва. Можемо зробити і куди більше, натякає Москва», - додав Гончар.
Крім того, він нагадав, що рік тому бойовики Курдської робочої партії підірвали чотири основних трубопроводи, які йдуть через схід Туреччини.
«Зрозуміло, що це теж натяк з боку Москви: не варто реалізовувати якісь амбітні мега-проекти, не порадившись з Москвою, бо рука Москви може в один прекрасний момент перервати їх функціонування. В Анкарі цей натяк зрозуміли», - вважає експерт.


На думку аналітика, після цих жестів Росії «є ризик того, що Москва, яка відчуває серйозний дискомфорт від проблеми кримських татар, може запропонувати своєрідний розмін Анкарі».
«Ми не втручаємося і не підтримуємо курдський рух опору на території східної Туреччини, а ви займаєте іншу позицію щодо російської окупації Криму і не підтримуєте кримських татар», - міркує Гончар.
При цьому він підкреслив: «Не факт, що цей номер може відбутися, звичайно, про нього ніхто не буде повідомляти. Але з часом ми відчуємо, наскільки далеко Ердоган і Путін можуть зайти в своїх відносинах».
Варто нагадати, що 9 серпня в Санкт-Петербурзі відбудеться зустріч президента Росії Володимира Путіна і турецького лідера Реджепа Ердогана.
Більше читайте в блозі Михайла Гончара на ONLINE.UA - Новая дружба Путина и Эрдогана: реальные и не очень угрозы для Украины.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?