Путін знайшов спосіб закріпитися в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін знайшов спосіб закріпитися в Сирії

Путін знайшов спосіб закріпитися в Сирії
Джерело:  ТАРС

Президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект про ратифікацію угоди про безстрокове розміщення російської авіації на території Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
Угода була підписана міністерствами оборони Росії і Сирії в Дамаску 26 серпня 2015 року. У тексті документа наголошується, що "перебування на території САР російської авіаційної групи відповідає цілям підтримання миру і стабільності в регіоні, носить оборонний характер і не спрямоване проти інших держав".
Документ передбачає, що російська авіагрупа розташовується на аеродромі Хмеймім разом з інфраструктурою на безоплатній основі. Застосування авіагрупи здійснюється за рішенням її командира за узгодженими з Сирією планами; точно так же РФ погоджує з Сирією склад російської авіагрупи.
Термін дії угоди про розміщення російської авіагрупи в Сирії не встановлюється, будь-яка з її сторін може припинити дію документа, проінформувавши іншу сторону в письмовій формі. Тоді застосування угоди припиняється після закінчення року з дня отримання такого повідомлення другою стороною.
У документі також підкреслюється, що РФ може ввозити до Сирії без справляння зборів і мит будь-яку необхідну авіагрупі зброю, боєприпаси та матеріали. Все рухоме майно на аеродромі і тимчасово розміщені на ньому об'єкти інфраструктури визнаються власністю РФ. Особовий склад може перетинати кордон за документами, дійсними для виїзду з Росії, і не підлягає огляду в Сирії.
Раніше стало відомо, що Росія застосовує в Сирії заборонені запальні авіабомби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?