Допити Порошенка і Яценюка: у Луценка розкрили важливі деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Допити Порошенка і Яценюка: у Луценка розкрили важливі деталі

Допити Порошенка і Яценюка: у Луценка розкрили важливі деталі
Джерело:  online.ua

У Генеральній прокуратурі офіційно підтвердили, що на допит в ГПУ у справі про події на Євромайдані в 2013-2014 роках були запрошені президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і ряд інших високопоставлених осіб.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря генерального прокурора Юрія Луценка Лариси Сарган.
"У серпні поточного року в Департамент спецрозслідування Генпрокуратури запрошені, зокрема, Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов, Віталій Кличко, Андрій Парубій та інші", - написала Сарган.
Вона також повідомила, що Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного перешкоджання посадовими особами вищих органів державної влади і правоохоронних органів проведення зборів і мітингів в Києві в період з 20 січня по 21 лютого 2014 року, здійснення масових вбивств громадян та інших злочинів, спрямованих на незаконну протидію протестним акціям за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 365, п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 340 та іншими статтями Кримінального кодексу України.
За словами Сарган, слідчими ГПУ запрошуються як свідки багато політиків і посадові особи, які можуть повідомити важливу для слідства інформацію про події на Євромайдані.
Така інформація, за словами Сарган, матиме важливе значення у розслідуванні кримінального провадження і з'ясування істини.
Вона також опублікувала фотографії документів про виклики на допит Андрія Парубія і губернатора Закарпатської області Геннадія Москаля.




Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко заявив про те, що прийде на допит в Генеральну прокуратуру і дасть свідчення у справі про події на Євромайдані в січні-лютому 2014 року, якщо ГПУ звернеться до нього офіційно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?