Стало відомо, як Путін може натиснути на Ердогана заради "дружби"
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, як Путін може натиснути на Ердогана заради "дружби"

Стало відомо, як Путін може натиснути на Ердогана заради "дружби"
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін

може маніпулювати геополітичною позицією президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогада шляхом тиску на питання ескалації курдського конфлікту.


Таку думку в своєму відеоблозі на ONLINE.UA висловив президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар.


«Відомо, що для Туреччини болючою проблемою є курдське питання. Схід країни - це територія Турецького Курдистану, курди давно ведуть боротьбу за створення незалежної держави, не тільки в Туреччині», - розповів Гончар.


«Якщо вони мають певні успіхи на території Іраку, де фактично існує така курдська "держава", то на території Туреччини, де проживає найбільше курдів, ведеться збройна боротьба», - продовжив експерт.


«Вона була відновлена ​​в минулому році, а перед цим півтора десятиліття діяв режим перемир'я. Туреччина стурбована цією проблемою. Особливо вона занепокоїлася цим після того, як бойовики Робочої партії Курдистану знищили з російського переносного зенітно-ракетного комплексу «Стріла» вертоліт турецьких ВПС», - вважає Гончар.


«Причому зробили це демонстративно, в Youtube з'явилися відповідні кадри, де видно, що все це робиться з російської зброї. Тобто Москва натякнула Анкарі, що рахунок 1:1: ви збили наш бомбардувальник Су-24, ми знищили ваш вертоліт американського виробництва. Можемо зробити і куди більше, натякає Москва», - продовжує експерт.


«А в минулому році, якраз в ці дні рік тому, бойовики з Курдської робочої партії підірвали протягом шести тижнів чотири основних трубопроводи, що йдуть через схід Туреччини: нафтопровід «Баку-Тбілісі-Джейхан», газопровід «Баку-Тбілісі-Ерзурум», газопровід з території Ірану і нафтопровід «Кіркук-Джейхан» з Іраку до Туреччини», - заявив Гончар.


«Зрозуміло, що це теж натяк з боку Москви Туреччині: не варто реалізовувати якісь амбітні мегапроекти, не порадившись з Москвою, бо рука Москви може в один прекрасний момент перервати їх функціонування. В Анкарі цей натяк зрозуміли», - резюмував експерт.



Більше  читайте в блозі Михайла Гончара на ONLINE.UA — Новая дружба Путина и Эрдогана: реальные и не очень угрозы для Украины.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?