Аваков назвав мішені Кремля в Україні і показав докази
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков назвав мішені Кремля в Україні і показав докази

Аваков назвав мішені Кремля в Україні і показав докази
Джерело:  online.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

заявив, що головними мішенями пропаганди Кремля в 2015 році були секретар РНБО Олександр Турчинов, колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, а також сам глава МВС.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Авакова.


Аваков зазначив, що про це стало відомо з

листування колишнього шеф-редактора телеканалу "Інтер" Марії Столярової з російським пропагандистом Леонідом Муравйовим, сепаратистами ДНР і кремлівськими кураторами

.


"Аналіз листування резидента Кремля Марії Столярової і Леоніда Муравйова, які працювали на телеканалі "Інтер", зі своїми московськими кураторами та керівниками ДНР виявив головні мішені російської пропаганди. Так, в серпні 2015 року серед антиукраїнських замовлень, які отримали Столярова і Муравйов, була і задача організувати хвилю чорного PR проти ряду українських політиків. Першим в цьому "темнику" був пакет брудних матеріалів на секретаря РНБО Олександра Турчинова", - написав глава МВС.


"Також в замовленні стоять прізвища з пакетом, скомпонованим російськими профі брудом, на екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Комітету ВРУ з питань культури і духовності Миколи Княжицького, голови Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського та інших", - додав він.


Міністр також підкреслив, що таке завдання міг отримати не тільки "Інтер", але й інші прокремлівські ресурси в Україні.


"Таким чином, російські журналісти, які формували інформаційну політику "Інтера", виконували замовлення Кремля з інформаційного знищення тих, кого російське керівництво вважає своїми головними ворогами. З високою ймовірністю можна сказати, що подібні замовлення відпрацьовувалися і іншими проросійськими засобами масової інформації, які до сих пір досить впевнено почуваються в Україні", - зазначив Аваков і закликав Нацраду з телебачення і радіомовлення позбавити "Інтер" ліцензії.




Раніше з'явився документ, який підтверджує зв'язки "Інтера" з російським пропагандистом Муравйовим, якого хотіли взяти ведучим на телеканал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?