Росія готується "відзначити" День незалежності України: з'явився тривожний прогноз про війну
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія готується "відзначити" День незалежності України: з'явився тривожний прогноз про війну

Росія готується "відзначити" День незалежності України: з'явився тривожний прогноз про війну
Джерело:  online.ua

Представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук

вважає, що для Росії важливо зірвати 25-ту річницю незалежності України 24 серпня 2016 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Марчука.


"Росія відкрито у великій кількості поставляє і в Крим, і на окуповані території Донбасу багато важкої військової техніки, в основному наступального характеру. Майже на всіх телеканалах журналісти справедливо "допитують" запрошених співрозмовників - що це значить, чого можна очікувати від Росії, сценарії... На мій погляд, Росія просто готується відзначити 25-ту річницю незалежності України. Можливо, навіть так, як це вона зробила в 2014 році, тільки з деякими поправками на нинішні реалії", - написав він.


"Не може змиритися Росія з тим, щоб 25-річчя української незалежності пройшло нормально, щоб до Києва на святкування приїхали лідери провідних країн світу. Навіть якщо Росія і не ризикне повторити щось подібне до серпня 2014 року, то створювана нею ситуація великої ймовірності серйозної ескалації буде невідворотно продукувати високу гіпотетичність загрози особистої безпеки шановним гостям і їх відмову приїзду до Києва. Думаю, що в Росії вже розроблений і задіяний план, як не тільки зіпсувати, а як зірвати святкування 25-ї річниці незалежності України", - продовжив український представник в контактній групі.


"Дуже багато важливої ​​символіки в цьому святкуванні!!! Важливої не тільки для України, важливої не тільки для Європи, важливої і для Росії. Тільки для неї важливість ця зовсім інша - як зірвати це святкування. Україна вже більше двох років в стані війни з Росією. Є поразки - є і перемоги. Але є те, чого немає ні в кого з європейських країн - це більш ніж дворічний досвід ведення війни з ядерної наддержавою. Війни специфічної, не традиційної", - підкреслив він.


"Саме тому символізм 25-ї річниці незалежності України для Росії це своєрідна небезпека, небезпечний приклад для неї самої і для її нинішніх сателітів. Наша оборонно-система безпеки вже має хороший досвід і переконаний, активно працює із забезпечення безпеки проведення 25-ї річниці незалежності не тільки в Києві. Багато чого буде також залежати від нормальної пильності громадян. Особливо, напередодні 24 серпня. На мій погляд, це той випадок, коли на два-три дні кожна людина повинна відчути себе добровільно мобілізованим. Росії не вдасться зірвати 25-ту річницю незалежності України", - резюмував Євген Марчук.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі

з'явилися фото зброї, яку Росія стягує до Криму

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?