Справа "Торнадо": Москаль виступив із новими гучними звинуваченнями
Категорія
Події
Дата публікації

Справа "Торнадо": Москаль виступив із новими гучними звинуваченнями

Справа "Торнадо": Москаль виступив із новими гучними звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Екс-глава Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль виступив з новими звинуваченнями  у справі бійців "Торнадо", розповівши про їх поведінку в Луганській області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
"Я не знаю, звідки вони взялися (бійці "Торнадо", - ред.). Їх надіслало МВС. Як можна було якусь банду оформити в батальйон? Їх направили спочатку в Станицю Луганську, і коли перший раз я приїхав, мама рідна, я наслухався всього: вони викрали двох людей, які мали велику суму грошей. Так тих людей ми і не знайшли, і ми вважаємо, що їх вже немає в живих. Не знаю, чи знає військова прокуратура цей факт. Доходило до того, що вони йшли по вулиці, громили всі будинки, забирали все. Там люди настільки бідно живуть, хто був у Станиці Луганській, той знає, що це нагадує Сталінград, бо там все розбите і розбомблено, вони забрали у 10-місячної дитини сік, я не знаю, як це назвати", - заявив Москаль.
"До мене прийшли 50-60 чоловік, коли я був головою ВГА, ми взяли ці заяви, я всім писав, і в МВС, в ГПУ, військову прокуратуру, поки за них не взялася військова прокуратура з Матіосом... Я говорив, чому їх просто не вивести зі Станиці Луганської? Їх вивели в Лисичанськ, і там вони все це продовжили", - продовжив він.
Нагадаємо, бійців роти "Торнадо" звинувачують у створенні злочинної організації і "вчиненні в її складі з грудня 2014 до червня 2015 року на території Луганської та Донецької областей задоволення статевої пристрасті в неприродний спосіб із загрозою застосування фізичного насильства".
Нардеп від фракції "Народний Фронт" Тетяна Чорновол розповідала, що коли у бійців "Торнадо" вилучили телефони, знайшли відео зґвалтувань, на одному з них зафіксовано немовля.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилися фото і відео бійки під будівлею Оболонського суду в Києві, де 9 серпня проходило слухання у справі бійців розформованої роти "Торнадо".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?