У Росії назвали головну слабкість системи і режиму Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії назвали головну слабкість системи і режиму Путіна

У Росії назвали головну слабкість системи і режиму Путіна
Джерело:  online.ua

Російський журналіст, колишній секретар Спілки журналістів РФ Ігор Яковенко вважає, що слабкістю створеного  президентом Росії Володимиром Путіним  режимом ЗМІ є санкції Заходу.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


На думку журналіста, режим російського президента потрібно називати не пропагандою, а медіафренією. "У випадку з путінською медіафренією, немає ніякої системи цінностей, базових текстів і поглядів. Путінська система ЗМІ не нав'язує свою систему цінностей, а руйнує будь-яку іншу систему цінностей, схиляє до відмови від будь-яких послідовних поглядів. При цьому вона гнучка, немов пилосос, втягує все, що завгодно. Є тільки одна константа - збереження влади Володимира Путіна. Все інше може змінюватися або існувати паралельно: ринкові погляди і махровий сталінізм, лібералізм і оспівування кріпосного права в Росії, нацизм, популізм. Ця путінська медіафренія розвалює системи цінностей, логічне і наукове мислення", - відзначає він.


На думку Яковенко, медіафренія є ефективною системою, але її слабкістю є можливість ослаблення інфраструктури: "Санкції все ж діють. Звичайно, Захід розпещений, розслаблений і млявий, але ці санкції та ізоляція призводять до зменшення грошових потоків. У минулому році на ЗМІ було витрачено 72 млрд рублів, а в цьому - 61 млрд. Вже комусь не вистачило, хтось буде без роботи. Корупційний пиріг теж стає менше, загострюється конкуренція між різними силовими структурами РФ. Вони починають один одного садити, обшукувати. Це зупинити важко. Наростає загострення всередині чотирьох партій влади: "Єдина Росія", КПРФ, ЛДПР, "Справедлива Росія".


Також журналіст зазначив, що ослаблення можна помітити з розпочатого полювання на прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва: "Зараз його атакує силовий блок, який контролює три партії - ЛДПР, КПРФ і "Справедлива ​​Росія". Їхні покровителі - це  мілітаристсько-промислове угруповання Іванов-Чемезов  (Сергій Іванов - керівник адміністрації президента РФ, Сергій Чемезов - генеральний директор корпорації "Ростех", яка виробляє продукцію військового призначення.  Більше про них читайте тут, - ONLINE.UA) Вони атакують Медведєва. Чому? Грошей на всіх не вистачає".


"По всіх федеральних каналах йде системний наїзд на уряд. Це результат того, що всередині влади йде серйозна боротьба за контроль над ресурсами. Внутрішня бійка може оголити тріщини в самому режимі. Путінська медіафренія сама не зникне, але разом з режимом вона впаде", - резюмував Ігор Яковенко.


Повний текст  інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: У системи брехні Путіна є чотири відмінності від звичайної пропаганди - російський журналіст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?