Українських студентів можуть позбавити стипендій: з'явився документ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українських студентів можуть позбавити стипендій: з'явився документ

Українських студентів можуть позбавити стипендій: з'явився документ

З 1 січня 2017 року у  Міністерстві фінансів України  планують скоротити витрати на виплату стипендій.


Про це заявили в Міністерстві освіти і науки, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду. Життя".


Відзначається, що Мінфін направив головним розпорядникам бюджетних коштів інструктивний лист про підготовку запитів до проекту державного бюджету на 2017 рік і проекту прогнозу державного бюджету на 2018-2019 роки. Якщо рекомендації Мінфіну будуть враховані в бюджеті на наступний рік, вже з 1 січня 2017 року багато бакалаврів і магістрів не отримуватимуть стипендію.


"Мінфін повідомив Міністерству освіти і науки, що на наступний бюджетний рік витрати на стипендію передбачені тільки для учнів і студентів з числа дітей-сиріт, дітей-інвалідів I-III групи, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям", а також аспірантам і докторантам", - йдеться у відповіді МОН.



У Міносвіти наголосили, що ініціативу Мінфіну не підтримують. МОН не розробляв і не ініціював проектів нормативно-правових актів, спрямованих на зниження рівня забезпечення стипендіями учнів і студентів.


Як повідомляв ONLINE.UA,  з 2016 року Міністерство освіти і науки України відмінило позаконкурсний вступ до вищих навчальних закладів України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?