Ердоган на зустрічі з Путіним підтвердив побоювання України
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган на зустрічі з Путіним підтвердив побоювання України

Ердоган на зустрічі з Путіним підтвердив побоювання України
Джерело:  РІА Новини

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який 9 серпня зустрівся в Санкт-Петербурзі з президентом РФ Володимиром Путіним, підтвердив, що всі основні питання, пов'язані з "Турецьким потоком" вже оформлені.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


"Що стосується якихось дозволів, то треба віддати належне нашим турецьким колегам: на відміну від проекту "Південний потік", за попередній час, навіть незважаючи на кризу наших відносин, турецька сторона працювала, і основні дозволи і питання, пов'язані з "Турецьким потоком" , вже оформлені і отримані", - заявив російський президент.


Турецький лідер підтвердив, що обидва спільні проекти Москви і Анкари: газопровід "Турецький потік" і АЕС "Аккую", будуть відновлені і доведені до логічного завершення. Вирішенню по Турецькому потоку відразу ж спровокувало прискорене зростання акцій "Газпрому".


Відзначимо, "Турецький потік" - проект міжнародного газопроводу, потужністю до 32 млрд кубічних метрів газу на рік. Проектом передбачається, що труба буде прокладена по дну Чорного моря з Анапского району Росії до Туреччини. Далі на кордоні Туреччини та Греції передбачається будівництво газового хаба, через який газ прямував би в європейські країни. Таким чином, газопровід дозволить РФ диверсифікувати поставки природного газу в Європу і знизити залежність постачальників і покупців від країн-транзитерів, зокрема, від України.


Раніше президент Центру глобалістики "Стратегія ХХ"  Михайло Гончар у відеоблозі на ONLINE.UA розповідав, що разом з «Північним потоком-2» реалізація «Турецького потоку» призведе практично до обнулення транзиту газу через територію України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?