У Києві затримали одіозного суддю-хабарника: з'явилися фото
Категорія
Політика
Дата публікації

У Києві затримали одіозного суддю-хабарника: з'явилися фото

У Києві затримали одіозного суддю-хабарника: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

Співробітники Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали на хабарі суддю Дніпровського районного суду міста Києва, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 150 тисяч доларів США.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАБУ в Facebook.


"9 серпня 2016 детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Дніпровського районного суду міста Києва, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 150 тисяч доларів США (3 700 000 грн),", - говориться в повідомленні.


"Дане правопорушення кваліфіковано за ч.4. 368 КК України (" Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою "). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. в даний момент тривають невідкладні слідчі дії", - додали у відомстві.


У соцмережах з'явилася інформація, що затриманим виявився суддя Микола Чаус, який позбавив водійських прав 6 автомайданівців, а також відомий резонансною справою із колишнім лідером партії "УКРОП" Геннадієм Корбаном. Крім того, в квітні 2016 року він скасував розшук колишнього народного депутата від фракції "Партії регіонів" Юрія Іванющенка (Юри Єнакіївського).


"Виявляється, це суддя Чаус на хабарі погорів. Той, який відправив за грати Корбана. Наші бурхливі оплески НАБУ. Ось тепер мені не шкода їм шкарпеток за 340 гривень. Відпрацювали!", - Написала на своїй сторінці в Facebook журналістка Олена Яхно.


У свою чергу, журналіст Юрій Бутусов написав: "Вони зробили це! Національне антикорупційне бюро зловило на хабарі одного з найбільш продажних і корумпованих суддів України - суддю Дніпровського суду Києва Миколу Чауса! Чаус відомий як людина, яка за гроші приймає будь-які незаконні рішення".


При цьому Бутусов перерахував усі резонансні справи Чауса: і по АвтоМайдану, і по Корбана, і по Юрі Єнакіївському.


"Що дивує - адже він знав, напевно знав, що після всіх скандалів ним могли цікавитися правоохоронні органи, знав, але зупинитися не міг. Барига в мантії був упевнений у своїй безкарності, адже такі судді-беззаконня дуже зручні для будь-якої влади. А сьогодні Чаус затриманий на черговому хабарі - 150 тисяч доларів! Під час війни, коли люди по копійці збирають на армію, ця худоба продавала країну "ім'ям України". За суму хабара можна було купити величезну кількість військового спорядження ", - підкреслив журналіст.


"Так цьому виродкові Чаусу і треба. Пам'ятаю його перелякану пику на суді в Корбана. Бог шельму мітить", - зазначив нардеп, лідер Радикальної партії Олег Ляшко.


"Тепер уже можна говорити відкрито. Детективи НАБУ дійсно затримали на хабарі легендарного суддю Дніпровського районного суду міста Києва Миколу Чауса. Микола Чаус займався вельми чутливими кейсами - системно працював проти активістів в 2013-2014 році, залишився на своїй посаді після Майдану, вів справу Геннадія Корбана і навіть встиг скасувати розшук Юрія Іванющенка. Він обслуговував Адміністрацію президента за часів Віктора Януковича та, очевидно, може багато розповісти про те, як влаштовано ручне управління судами сьогодні ", - підкреслив нардеп від БПП Мустафа Найєм.


"Якщо чесно, на місці детективів НАБУ я б серйозно турбувався за життя цього пана", - додав він.


Раніше співробітники Головного слідчого управління Генпрокуратури разом з працівниками СБУ затримали на хабарі в ніч на суботу заступник голови Державної служби України з питань праці.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?