У Росії скандал через стьобну пісню про Путіна: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії скандал через стьобну пісню про Путіна: з'явилося відео

У Росії скандал через стьобну пісню про Путіна: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

У мережі опубліковано відео з сатиричною піснею про президента Росії Володимира Путіна «Путін hello» у виконанні Михайла Новицького, через яку в Ленінградській області РФ заборонили рок-фестиваль «Ш.И.Л.О.».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Собеседник».
«У тому, що деяким громадянам Росії в одне місце регулярно впивається шило, новини в загальному ніякої. Але заборонений через цих громадян рок-фестиваль «Ш.И.Л.О.» все-таки шкода», - пише в блозі оглядач видання Костянтин Баканов.
«Почувши сатиричну пісню про Путіна, в Ленінградській області вирішили настрочити місцевій владі анонімку: мовляв, у фестивалі бере участь якийсь Михайло Ноговицький, який ображає Путіна В. В., виступає на підтримку нинішньої влади в Україні і вважає Росію агресором. У Ноговицького насправді прізвище Новицький. Завдяки анонімщиці і місцевій влади, яка злякалася її писанини, його пісню «Путін hello» слухають тепер всі, хто дізнався про цю новину», - продовжує журналіст.
«А ось фестиваль заборонили. Припустимо, Михайло публічно поіронізував би над Путіним десь в невеличкому селищі під Гатчиною - ну скільки людей його почули б? Пара сотень? Та й навряд чи він це зробив би (повинен був показувати на фесті музичний спектакль «Наш Висоцький», до якого Путін не має ніякого відношення). А так вся країна, включаючи читачів цієї замітки, вільно-невільно зазирне на YouTube - цікаво ж, що створив цей відважний перець, що не боїться жартувати над тим, над ким жартувати не можна, через якого аж цілий фестиваль накрили мідним патріотичним тазом», - іронізує Баканов.
«Концерти Михайла Новицького вже не раз забороняли (після того, як він з цією піснею виступив на мітингу опозиції на Марсовому полі). Відразу після інциденту з «Шилом» він назвав поведінку влади перестрахувальною. Питання, однак, не в тому, з яких мотивів забороняють. Питання в тому, що в країні діє налагоджена система, коли в страху тримають не лише тих, хто насмілюється зазіхнути на «святе», а й тих, хто надає їм майданчики. Настукали куди слід, подзвонили звідки слід - і включили репродуктор з піснею про те, де так вільно дихає людина. Сьогодні багато хто забув, що таке «совок». Особисто для мене «совок» саме це», - резюмує журналіст.


Як повідомляв ONLINE.UA, рішення росіян провести в окупованому Криму свято День балалайки викликало нестримні веселощі в соцмережах, які немилосердно висміяли цю ідею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?