Грошам з банки вже знайшли застосування: спійманий суддя-хабарник розбурхує соцмережі
Категорія
Політика
Дата публікації

Грошам з банки вже знайшли застосування: спійманий суддя-хабарник розбурхує соцмережі

Грошам з банки вже знайшли застосування: спійманий суддя-хабарник розбурхує соцмережі
Джерело:  online.ua

У соцмережах продовжують сміятися зі знахідки співробітників НАБУ і Антикорупційної прокуратури у вигляді банки з грошима, яку вилучили у судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на соцмережі.
"Мінкульт! Ось і відправляйте банку з баксами в Венецію в національний павільйон", - написав фотограф і блогер Віктор Марущенко.



"Граждане! Храните деньги в сберегательной банке!" Суддя Чаус розумівся на "соліннях"", - зазначив, в свою чергу, журналіст Сергій Руденко.
У той же час заступник міністра з ТПО і окупованих територій Георгій Тука заявив, що починати реформи треба було саме з судової системи.
"На мою думку, вчорашнє затримання судді Чауса свідчить про правильність моєї тези: не з того боку ми почали реформу правоохоронної системи. Багато разів казав: починати треба було саме з суддів! Реформа прокуратури - гола фікція, яка лише привела до консервації системи", - написав він.
Колишній заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе вважає затримання Чауса великим проривом.
"Хоче цього політична еліта чи ні, а в Україні, на щастя, все-таки відбуваються прориви. Мені приємно спостерігати за тим, як НАБУ поступово перетворюється на по-справжньому сильний і незалежний державний інститут. Доказом цього може служити сьогоднішнє затримання одіозного судді Дніпровського райсуду м.Києва Миколи Чауса на хабарі в $150 тис. Він належить до тих служителів Феміди, які краще за все розбираються в тому, як і скільки можна заробити на лояльності до чинної влади. Раніше він прислуговував режиму Януковича, трохи пізніше вже виконував волю наступних господарів АП, допомагаючи їм в спробах хоч якось показати уявну дієздатність "шокінської" прокуратури шляхом арешту, хоч і не довгострокового, відомого в нашій країні рейдера Геннадія Корбана. Ще одна "заслуга" Чауса перед АП - зняття, очевидно не з власної волі і бажання, з міжнародного розшуку Юри Єнакіївського", - написав він.
Водночас екс-чиновник висловив припущення, що Чауса "відмажуть" на суді.
"Уже на сьогоднішній момент гранично ясно, що АП всіляко намагатиметься витягти Чауса через апеляційний суд, свідками чого ми вже не раз були щодо інших підручних ставлеників Мартиненка, Іванчука і Ко в справах за тим же ОПЗ, наприклад", - додав Сакварелідзе.
Нагадаємо, в Києві на хабарі спіймали одіозного суддю Дніпровського райсуду Миколу Чауса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?