У ієрархів Московського патріархату знайшли шикарні маєтки: з'явилися фото
Категорія
Україна
Дата публікації

У ієрархів Московського патріархату знайшли шикарні маєтки: з'явилися фото

У ієрархів Московського патріархату знайшли шикарні маєтки: з'явилися фото
Джерело:  NV

Митрополити Олександр Драбинко і Павло Лебідь Української православної церкви Московського патріархату володіють елітною нерухомістю на Печерську, незважаючи на монаші ​​обіти.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію « Нового времени ».
Вважається, що митрополит Олександр Драбинко стоїть на чолі проукраїнської фракції в УПЦ МП, а митрополит Павло Лебідь - один з лідерів проросійської фракції і намісник Києво-Печерської Лаври.
«Однак різниця в поглядах на майбутнє української церкви не заважає обом митрополитам бути сусідами в Царському селі, елітному мікрорайоні з розкішними маєтками на столичному Печерську. Звідси відкривається гарний краєвид на Лавру, можна із задоволенням прогулятися до Ботанічного саду ім. Гришка», - пишуть журналісти видання.
Відзначається, що в православній церкві митрополитом може стати тільки монах, а ченці при постригу дають обітницю бідності, тобто відмовляються від володіння майном.
«Але це не зупинило Драбинка і Лебедя від нарощування активів», - сказано в публікації.



Відзначається, що за станом на кінець 1990-х законним власником ділянки, якою потім заволодів Лебідь, був Віктор Береговенко. У травні 1998-го він подав документи до Печерської районної адміністрації з проханням про приватизацію землі за адресою Землянська, 10. Райадміністрація тягнула з рішенням, а вже в грудні 1999-го Київрада приватизувала цю ділянку на користь двох осіб - Віктора Сабодана (колишній глава УПЦ МП митрополит Володимир) і Петра Лебедя (що став потім митрополитом Павлом).


Згодом Лебідь отримав мандат в Київраді від Партії регіонів.


Береговенко при цьому зневірився домогтися справедливості в суді.


«У 2000-х на земельній ділянці виросли два шикарних будинки. Ще в минулому році розслідувальний сайт Наші гроші повідомляв, що Драбинко в 2012-му купив будинок на Печерську за приблизно $300 тис., а в наступному році - і землю під ним», - сказано в публікації.


«Новому времени» вдалося знайти обидва будинки - і маєток Драбинка, і віллу Лебедя. Дані з реєстрів землі та нерухомості підтверджують, що шикарна нерухомість належить митрополитам.



Один, загальною площею 546 кв. м, з землею під ним і адресою Землянська 10а, станом на сьогодні записаний на Петра Лебедя (митрополита Павла). Другий - 545 кв. м, теж із землею, на Землянській 10 - на Олександра Драбинка, який кілька років працював секретарем митрополита Володимира і згодом теж став митрополитом. На сайті продажів Olx.ua ціни на маєтки в Царському селі варіюються від $400 тис. до $4,5 млн.


У прес-службі УПЦ МП сказали, що не знають розміри доходів Драбинка і Лебедя. Як відзначили в прес-службі, «ченці не отримують зарплату».







Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі з'явилися чергові потенційно скандальні знімки предметів розкоші глави Російської Православної церкви Патріарха Кіріла.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?