Незгодного повісили: людей Єфремова звинуватили у вбивстві на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Незгодного повісили: людей Єфремова звинуватили у вбивстві на Донбасі

Незгодного повісили: людей Єфремова звинуватили у вбивстві на Донбасі
Джерело:  online.ua

Командир відділення розвідки в 34 батальйоні Збройних Сил України, колишній луганський активіст Костянтин Ільченко розповів про причетність людей колишнього лідера фракції Партії регіонів, екс-депутата Олександра Єфремова, затриманого за підозрою в сепаратизмі і причетності до створення так званої ЛНР, до вбивства власника однієї з шахт на Донбасі .
Про це Ільченко заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.
Довгі роки Ільченко виступав проти діяльності Олександра Єфремова, в минулому багаторічного губернатора Луганської області, якого Ільченко називає одним з представників "луганської мафії".
Ільченко розповів ONLINE.UA історію про власну спробу попрацювати в бізнесі на Луганщині, коли в 1996 році він взяв в оренду шахту "Травнева" об'єднання "Свердловантрацит".
За його словами, «мафія Єфремова» буквально знищила основні державні шахти Луганська, а всі прибуткові шахти люди Єфремова намагалися «віджати».
«Дійшла черга і до нас - орендарів. По "Ленінській" там було просто: приїхала братва, хлопця-орендаря полякали, він сказав: "Все, мені нічого не потрібно!" Розірвали договір і шахту порізали», - згадує Ільченко.
«А на шахті "Свердловській №42" було по-іншому і набагато трагічніше. Горовий (Євген Горовий, в той час гендиректор підприємства "Свердловантрацит" - Ред.) вимагав, щоб орендарі розірвали договір з Фондом держмайна, люди відмовилися», - розповідає колишній луганський бізнесмен.
«Тоді приїхала братва, робочому колективу буквально було сказано: "Валіть звідси!" Колектив відмовився виконувати вимогу злочинців», - продовжує Ільченко. «Засновниками орендного підприємства "Шахта Свердловська №42" виступали три людини. І ось один із засновників був повішений. Міліція оформила смерть як випадок суїциду, а решта двоє перехрестилися і підписали розірвання договору оренди. Все - питання закрите», - розповідає Ільченко.
«Ось так це робилося. Я чому знаю цю історію: головний інженер тієї шахти у мене потім працював на шахті "Травнева", - підсумовує співрозмовник ONLINE.UA.
Нагадаємо, 1 серпня суд обрав Олександру Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО строком на 2 місяці. Сам Єфремов на суді відмовився визнати свою провину і заявив, що в матеріалах справи немає доказів його зазіхань на територіальну цілісність України.
Раніше в інтерв'ю ONLINE.UA колишній депутат-регіонал Володимир Ландик заявив, що Єфремов брав активну участь у здачі Луганська сепаратистам.
Пізніше Ландик додав, що генпрокурор Юрій Луценко після інтерв'ю ONLINE.UA і зустрічі з ним серйозно взявся за справу Єфремова.


Більше читайте на ONLINE.UA:  При Ефремове и Королевской шахты на Луганщине просто резали на металл — пострадавший о схемах


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?