У Росії виступили з гучним звинуваченням про "українських диверсантів" у Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії виступили з гучним звинуваченням про "українських диверсантів" у Криму

У Росії виступили з гучним звинуваченням про "українських диверсантів" у Криму
Джерело:  online.ua

Федеральна служба безпеки Російської Федерації (ФСБ) заявила, що в анексованому Криму попереджено скоєння терористичних актів, підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, об'єктами яких були визначені критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу російського ФСБ.
«Мета диверсій і терористичних актів - дестабілізація соціально політичної обстановки в регіоні в період підготовки і проведення виборів федеральних і регіональних органів влади», - сказано в повідомленні.
У російській спецслужбі стверджують, що в результаті проведених оперативно-розшукових заходів в ніч з 6 на 7 серпня 2016 року в районі міста Армянська була виявлена ​​група диверсантів.
«При затриманні терористів в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії», - також сказано в повідомленні.
Згідно з інформацією ФСБ, на місці зіткнення виявлені: 20 саморобних вибухових пристроїв сумарною потужністю понад 40 кілограм у тротиловому еквіваленті, боєприпаси та спеціальні засоби ініціювання, штатні протипіхотні та магнітні міни, а також гранати і спецзброя, «що є на озброєнні спеціальних підрозділів збройних сил України» .
«Вжитими заходами на території півострова Крим ліквідована агентурна мережа Головного управління розвідки Міністерства оборони Збройних сил України. Затримано осіб з числа громадян України та Російської Федерації, які допомагали сприянню в підготовці терористичних актів, які дають свідчення», - сказано в повідомленні ФСБ.
За інформацією російської спецслужби, одним з організаторів терактів, яким запобігли, є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР Міноборони України, який також затриманий і дає свідчення.
Крім того, в ФСБ стверджують, що «в ніч на 8 серпня 2016 року спецпідрозділами Міністерства оборони України були здійснені ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, яким запобігли силовими підрозділами ФСБ Росії і взаємодіючих органів виконавчої влади».
«Спроби прориву прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою збройних сил України. В ході вогневого контакту загинув військовослужбовець МО Російської Федерації», - сказано в повідомленні.
Вжито додаткових заходів безпеки в місцях масового перебування та відпочинку людей, а також по охороні об'єктів критично важливої ​​інфраструктури та життєзабезпечення. Посилено також прикордонний режим на кордоні з Україною, підкреслили в ФСБ.
У Міноборони України поки не прокоментували інформацію російського ФСБ.
Як повідомляв ONLINE.UA, відомий журналіст Денис Казанський розповів, чому в Росії поширюють чутки про українських диверсантів, яких нібито розшукують в Криму.
Раніше народний депутат України Антон Геращенко припустив, що російська сторона 7 серпня блокувала рух на адмінкордоні з анексованим Кримом, щоб зупинити спробу втечі дезертирів.
Водночас низка кримських ЗМІ поширили інформацію про впровадження на території півострова плану «Фортеця» для розшуку п'ятьох людей у ​​камуфляжній формі.
Критична ситуація на адміністративному кордоні з півостровом виникла рано-вранці 7 серпня, з тих пір російська сторона по кілька разів на день міняла режим пропуску на трьох КПВВ, то блокуючи їх, то відновлюючи його повністю або частково. Російська сторона не коментувала ситуацію з пропуском на адмінкордонах.
Вранці 10 серпня окупаційна влада Криму прийняла рішення відкрити пункт пропуску "Каланчак", який був заблокований кілька днів.
При цьому в мережі почали з'являтися відео, на яких видно, як Росія стягує військову техніку до Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?